Nedeľa 28. 04. 2024 00:34:46 | Meniny má Jarmila

Šošonom víkend vôbec nevyšiel. Víťazstvo si nepripísali seniori, rezerva ani mládežníci

Výbery MŠK Žilina absolvovali od piatku 12. apríla do nedele 14. apríla ďalšie zápasy. Tentokrát je však štatistika naozaj nepríjemná. Od kategórie U16 až po seniorov si päť mužstiev pripísalo len dve remízy a tri prehry.

Daniel Jurčík|15. apríl 2024|11:00:22

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Nepomohlo ani 28 striel a červená karta súpera. Žilina sa s Ružomberkom rozišla bez gólov
Čítajte viac >

V zápase 5. kola nadstavbovej časti Niké ligy sa hráči prvého tímu MŠK Žilina stretli na domácom ihrisku s Ružomberkom. Zápas skončil bezgólovou remízou. Žilinčania sa momentálne nachádzajú na štvrtom mieste tabuľky, len o skóre za treťou Dunajskou Stredou. Ružomberok je na piatom mieste.

Pod vedením nového trénera Michala Ščasného vstúpili Šošoni do zápasu s ofenzívnou taktikou. Navzdory ich útočnej hre a červenej karte pre hosťujúceho Gabriela v 62. minúte sa im v stretnutí nepodarilo skórovať. Nepomohol ani pomer striel 28:2 pre domácich a 72 % držanie lopty.

Béčko prehralo rozdielom triedy, nedarilo sa ani mladšiemu dorastu

V druhej najvyššej súťaži sa stretla rezerva Slovana Bratislava s tou žilinskou. Nedeľný duel medzi mladými tímami na Pasienkoch bol plný ofenzívneho futbalu, čo sa potvrdilo množstvom šancí a gólov. Bohužiaľ, väčšina z nich skončila v sieti Žiliny. Slovan sa rýchlo ujal vedenia o dva góly a napriek skorigovaniu zo strany hostí výsledková tabuľa ukazovala polčasový stav 3:1 pre domácich. Po návrate z kabíny Šošoni priniesli novú energiu a snahu, ale bez viacerých gólov nemohli pomýšľať na zisk bodov. Rezerva Slovanu Bratislava zápas uhrala s výsledkom 5:2.

V zápase U19 s Trnavou, ktorý bol označovaný ako šesťbodový duel o tretiu priečku, sa nenašiel víťaz. Šošoni viedli do polčasu gólom Pališčáka, ale po zmene strán nedokázali udržať náskok a Masár za Spartak vyrovnal. Remíza v tomto zápase nepriniesla žiadne zmeny v celkovom poradí, naopak, vedúci Trenčín sa vďaka svojej výhre vzdialil o ďalšie dva body.

V kategórii U17 utrpeli Šošoni štvrtú prehru v rade a tretí zápas bez streleného gólu, čím sa im nádej na titul vzďaľuje. Nepodarilo sa im konkurovať vedúcemu Spartaku Trnava na domácom trávniku a už po pol hodine prehrávali rozdielom triedy. V druhom polčase hostia potvrdili svoju výhru štvrtým gólom. V kategórii U16 Šošoni utrpeli tesnú prehru taktiež s lídrom z Trnavy. Nedokázali sa presadiť v ofenzíve a v celom zápase sa trápili. Hosťom z Trnavy stačil jeden prvopolčasový zásah, aby získali tri body.

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 0:0

ŠK Slovan Bratislava B - MŠK Žilina B 5:2 (3:1)

  • Góly: 10., 26. a 60. Isaac, 30. Mišovič, 80. Maroš - 29. Hranica, 79. Vaľko

Spartak Trnava U19 - MŠK Žilina U19 1:1 (0:1)

  • Góly: 77. Masár - 45. Pališčák

MŠK Žilina U17 - Spartak Trnava U17 0:4 (0:3)

  • Góly: 20. a 83. Bukovský, 27. Turanský, 31. Priecel

MŠK Žilina U16 - Spartak Trnava U16 0:1 (0:1)

  • Gól: 34. Polťák

Súvisiaci článok
Vlci Žilina sa ujali vedenia vo finálovej sérii. Na domácom ľade uštedrili Prešovu poriadny debakel
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť