Štvrtok 02. 05. 2024 18:40:00 | Meniny má Žigmund

Podvodníci oprašujú starý trik. Od diaľničných známok presedlali opäť na fiktívne poštové zásielky

Neprešlo ani 24 hodín od toho, ako sa podvodníci pokúšali nepravdivými správami vymámiť od ľudí peniaze za diaľničné známky, a už je tu ďalší útok. Nebezpeční špekulanti to skúšajú na ľudí oprášeným trikom s neexistujúcimi poštovými zásielkami.

Michal Szentivanyi|12. apríl 2024|08:45:23

Ilustračne foto. Zdroj: freepik.com a Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Situácia na dopravnom úseku pod Strečnom sa opäť mení. Pri prechádzaní rešpektujte políciu
Čítajte viac >

Na opätovné podvodnícke finty upozorňuje polícia na svojom kanáli na sociálnej sieti. „Iba pár hodín dozadu sme upozorňovali na podvodné SMS-ky od akože Ministerstva dopravy SR a na Slovákov dnes "útočia" ďalšie SMS-ky, tentokrát od akože Slovenskej pošty. Viacerí ste nám poslali takéto screenshoty," napísala polícia, ktorá uverejnila aj ukážky týchto správ.

436338824_824262569739313_1232728685044710646_n.jpg Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Stará taktika

Nie je to pritom prvýkrát, čo podvodníci skúšajú na ľud podvod s pozastavenými balíkmi, aj keď si mnohí ani nič neobjednali. Je tu však nový fenomén - strach a vydieranie. „Podvodníci sa vyhrážajú, že "balík nebude doručený, lebo chýba číslo ulice na balíku" alebo legenda, že "balík je už v sklade, ale jena ňom nejasná adresa"," popisuje polícia znenie týchto správ. Títo podvodníci podľa orgánov zákona dúfajú, že dôjde ku kliknutiu na nimi vytvorený odkaz, ktorý bude pripomínať platobnú bránu. Jednoduchým zadaním údajov z vašej platobnej karty na neznámom webe, ktorý sa snaží tváriť oficiálne, tak môžete prísť o celý svoj majetok.

V záujme prevencie týchto správ a výstrahami pred nimi je nutné dodať, že Slovenská pošta a ani iní kuriéri za účelom doručenia balíka nikdy od svojich zákazníkov nepožadujú platobné údaje z karty. Výnimky tvoria prípady dvoch strán, ktoré sa na niečom takom vopred dohodli a sú o tom uzrozumené.


Súvisiaci článok
Pozor! Polícia upozorňuje na podvodné SMS správy. Sú spojené s doplatkami za diaľničnú známku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť