Pondelok 29. 04. 2024 10:31:26 | Meniny má Lea

Žilinský dopravný podnik oznamuje údržbu. Dajte si pozor, v tomto čase vám nemusí fungovať platba kartou

Ak máte v pláne v skorých ranných hodinách vo štvrtok 11. apríla niekam cestovať mestskou hromadnou dopravou v Žiline, vedzte, že sa vám táto cesta môže skomplikovať. Dôvodom je možná nefunkčnosť platobného terminálu na karty vo vozidlách, ktorý pre údržbu nebude dočasne fungovať.

Michal Szentivanyi|10. apríl 2024|18:00:55

Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Žilinský dopravný podnik oznámil zmeny. Dajte si pozor na grafikon spojov MHD počas Veľkej noci
Čítajte viac >

„Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. informuje cestujúcich, že vo štvrtok 11. apríla 2024 v čase od 5:00 do 6:00 hodiny bude náš mobilný operátor vykonávať údržbové práce, ktoré môžu v danom termíne ovplyvniť funkčnosť a dostupnosť mobilných dátových služieb. Z toho dôvodu nemusí byť dostupná platba platobnou kartou za elektronický cestovný lístok vo vozidlách MHD," informuje Dopravný podnik mesta Žiliny.

Pozor, nezamieňajte si nefunkčnosť terminálu s cestovaním zadarmo

Podnik tiež upozorňuje, že nefunkčnosť možnosti zakúpenia si elektronického cestovného lístka prostredníctvom platobnej karty nie je dôvodom na bezplatné cestovanie. „Pri platobných termináloch, ktoré obsahujú iba žlté označovače), vo vozidlách existuje riziko výpadkov spojenia operátora, respektíve internetového pripojenia vozidla mestskej hromadnej dopravy, ktoré nemôžeme ovplyvniť," prízvukuje dopravný podnik.

Aké sú alternatívne možnosti?

„Preto pre podobné prípady odporúčame použiť iné druhy cestovných lístkov napríklad papierový cestovný lístok, SMS cestovný lístok alebo využívať elektronickú peňaženku s neobmedzenou platnosťou kreditu. Za komplikácie pri cestovaní sa ospravedlňujeme," dodal dopravný podnik.


Súvisiaci článok
Integrovaný dopravný systém Žilinského samosprávneho kraja sa rozrastie o ďalší región
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť