Pondelok 29. 04. 2024 05:24:07 | Meniny má Lea

Ani na jar nemajú horskí záchranári núdzu o prácu. Ratovať museli turistu, ktorý pravdepodobne utrpel záchvat

Turistika v jarných mesiacoch môže byť príjemným osviežením, no v niektorých prípadoch nemusí dopadnúť vôbec dobre. Záchranári mali aj tentokrát o prácu postarané. Núdzové volanie prišlo z Horných dier, kde mal turista vážne problémy.

Michal Szentivanyi|6. apríl 2024|18:00:41

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Medzi obcami pri Žiline došlo k dopravnej nehode. Na mieste sú záchranári aj polícia
Čítajte viac >

Horskí záchranári sa o poslednom prípade rozpísali na svojom webe. „Dňa 6. apríla 2024 bola Horskou záchrannou službou požiadaná o pomoc prostredníctvom tiesňovej linky 112 pre 33-ročného slovenského turistu, ktorého v Horných dierach na modrom turistickom značkovom chodníku, postihol pravdepodobne epileptický záchvat," popisujú záchranári akciu pri Veľkom a Malom Rozsutci.

Na pomoc pre turistu vyrazili až štyria záchranári Horskej záchrannej služby, ktorí po príchode na miesto muža vyšetrili. Pacient sa na mieste už nachádzal pri vedomí a bol plne zorientovaný. „Po vyšetrení zostúpili s pacientom na Podžiar, odkiaľ bol terénnym vozidlom Horskej záchrannej služby transportovaný do Štefanovej, kde si ho prevzala do starostlivosti posádka Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá s pacientom smerovala do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," uzavreli horskí záchranári.


Súvisiaci článok
Smutné prvenstvo Žilinského kraja po Bielej sobote. Opäť úradoval alkohol
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť