Utorok 14. 05. 2024 20:39:48 | Meniny má Bonifác

Smutné prvenstvo Žilinského kraja po Bielej sobote. Opäť úradoval alkohol

Veľkonočné zvyky majú u nás hlboké korene. Nie je žiadnou výnimkou, že sa počas týchto dní vo väčšom množstve ponúka alkohol a iné produkty. Ich účinok na organizmus môže mať vo veľkých dávkach mrazivé následky. Najnovšia správa operačného strediska po Veľkej noci nevyzerá optimisticky.

Michal Szentivanyi|2. apríl 2024|12:00:41

Zdroj: TASR/Roman Hanc a Henrich Mišovič

Súvisiaci článok
Nepoučiteľný vodič na Kysuciach: Opitý motorkár unikal pred políciou (VIDEO)
Čítajte viac >

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky najnovšiu správu zdieľalo na sociálnej sieti. „Operačné stredisko muselo počas veľkonočných sviatkov opäť vysielať ambulancie záchrannej zdravotnej služby k pacientom so zdravotnými problémami, ktoré súviseli s požitím alkoholu. Od piatka do pondelka sme v tejto súvislosti vyslali celkovo 211 ambulancií Rýchlej zdravotnej pomoci a Rýchlej lekárskej pomoci," prichádza s úvodom správy operačné stredisko.

Biela sobota bola intenzívnym dňom, prvenstvo drží, žiaľ, Žilinský kraj

Najviac zásahov záchranných služieb bolo počas Bielej soboty, kedy k pacientom posádky smerovali až 69-krát. „Prvenstvo má Žilinský kraj, záchranári tu riešili alkohol až v 33 prípadoch," uvádza smutné výsledky analýzy stredisko.

Bolesti brucha sa zaradili medzi tradičné ťažkosti

„Medzi tradičné diagnózy veľkonočných sviatkov sa zaradili aj bolesti brucha. Na operátorov linky tiesňového volania 155 sa s tráviacimi problémami obrátilo doteraz 454 pacientov," konštatuje stredisko.


Súvisiaci článok
Policajti odhalili 34 vodičov pod vplyvom alkoholu: Traja spôsobili aj dopravnú nehodu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť