Pondelok 29. 04. 2024 14:20:00 | Meniny má Lea

Zahlasujú a môžu nastúpiť na vlak. Voľby v Krásne nad Kysucou prebiehajú aj na železničnej stanici

Vestibul železničnej stanice v Krásne nad Kysucou už tradične premenili na volebnú miestnosť. Nového prezidenta si tam v sobotu 6. apríla v druhom kole volieb môžu vybrať nielen obyvatelia, ale napríklad aj ľudia, ktorí cestujú za rodinou či na turistiku.

TASR|6. apríl 2024|12:30:20

Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Slovensko si volí prezidenta. V Žilinskom kraji zatiaľ nezaznamenali žiadne komplikácie
Čítajte viac >

Podľa Terézie Kvašňovskej z tamojšej okrskovej volebnej komisie sa takáto miestnosť stala už zvykom, i keď je netradičná. „Každý povie, že je to tu iné ako v ostatných volebných miestnostiach, predsa len, je to železničná stanica. Ľudia idú na vlak, alebo z práce, a tak si odvolia. Pochvaľujú si to, majú to ako také dva v jednom," priblížila pre TASR Kvašňovská. Dodala, že v okrsku majú zhruba 700 voličov.

Účasť na prvom kole prezidentských volieb v meste Krásno nad Kysucou bola 53,29 %. Volieb sa zúčastnilo 2834 voličov, ktorí odovzdali 2821 platných hlasov.

Slováci si vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22:00 hodiny.


Súvisiaci článok
Volebná pohotovosť: Polícia zintenzívňuje opatrenia pred blížiacimi sa voľbami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť