Piatok 26. 07. 2024 11:15:36 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Ďalší útok medveďa. V obci Pribylina na Liptove pred ním utekal manželský pár so psom

Nad obcou Pribylina v okrese Liptovský Mikuláš v nedeľu 31. marca okolo 17:00 hodiny zaútočil medveď na manželský pár stredného veku. Útok sa stal na turistickej trase v lokalite Suchý Hrádok koliba, približne sedem kilometrov od intravilánu obce. Muž utrpel ľahšie poranenia dolnej končatiny a po ambulantnom ošetrení bol prepustený do domácej liečby. TASR o tom informoval odbor komunikácie a propagácie Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky.

TASR|1. apríl 2024|08:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Súvisiaci článok
Zásahový tím ukončil pátranie po zranenom medveďovi: Višňovská dolina je občanom opäť prístupná, buďte však obozretní
Čítajte viac >

Na miesto bol privolaný Zásahový tím Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky, ktorý v spolupráci s Políciou Slovenskej republiky vykonal obhliadku lokality. Manželský pár až do ich príchodu čakal v neďalekej kolibe, kde sa pred útočiacim medveďom schoval.

„Manželský pár bol na turistike so psom. Na oddychovom mieste pri studničke pod vrchom Suchý Hrádok sa zastavili a muža náhle prekvapil približujúci sa dospelý jedinec medveďa hnedého, ktorý ho pri úteku cez drevený plot zranil na dolnej končatine. Dvojica sa následne ukryla v neďalekej kolibe,“ uviedla Štátna ochrana prírody. Dodala, že Zásahový tím Štátnej ochrany prírody kontaktoval vedenie obce Pribylina, ktorá vyzvala obyvateľov i návštevníkov obce na zvýšenú opatrnosť.

Štátna ochrana prírody v tejto súvislosti konštatovala, že početné hlásenia o škodách či strete s medveďom sú dôsledkom dlhodobo neriešeného problému. Z tohto dôvodu aktuálne intenzívne rokuje s užívateľmi poľovných revírov vo vybraných oblastiach Slovenska o spoločnom postupe, ktorým sa spoľahlivo identifikujú problémové medvede a v súčinnosti s poľovníkmi sa zabezpečí ich prípadná eliminácia.


Súvisiaci článok
Na muža a poľovníkov zaútočil medveď! Oblasti pri obci Stráňavy sa treba vyhnúť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť