Sobota 27. 04. 2024 15:19:39 | Meniny má Jaroslav

Policajti sprísnili opatrenia na cestách. Dohliadať budú na bezpečnosť i alkohol za volantom

Príslušníci polície v Žilinskom kraji vyrazili vo štvrtok 28. marca do terénu. Dôvodom zintenzívnenia výkonu služby je každoročný presun obyvateľstva počas sviatkov či kontrola prítomnosti alkoholu u vodičov. Preventívna akcia potrvá do utorka 2. apríla.

Daniel Jurčík|28. marec 2024|11:30:10

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Súvisiaci článok
Policajti odhalili 34 vodičov pod vplyvom alkoholu: Traja spôsobili aj dopravnú nehodu
Čítajte viac >

O opatreniach informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. To doplnilo, že kontroly budú zamerané na dodržiavanie rýchlosti jazdy, zákaz užívania alkoholu a návykových látok u vodičov či dodržiavanie povinností cyklistov a chodcov vrátane použitia reflexných prvkov.

„Predpokladáme zvýšenú intenzitu cestnej premávky, preto budú policajti v prípade potreby nápomocní pri riadení a usmerňovaní dopravy. Budeme dohliadať aj na miesta, kde je možné predpokladať zvýšený počet chodcov, ako sú napríklad kostoly, cintoríny, nákupné centrá a ďalšie miesta," upresnilo krajské riaditeľstvo. Polícia zároveň upozornila na to, aby sa vodiči po užití alkoholu vyhli šoférovaniu a vyzvala k bezpečnej jazde.


Súvisiaci článok
Nelegálny tuningový zraz v Žiline skončil zásahom polície
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť