Sobota 27. 04. 2024 08:32:04 | Meniny má Jaroslav

Osamelej rodine na Liptove môžete ešte stále pomáhať. Tento termín však už klope na dvere

V srdciach občanov Beňadikovej stále zotrváva a zrejme navždy zostane tragédia, ktorá sa tam odohrala. Za pár sekúnd boli pod kolesami vlaku ukončené životy matky a dcéry. Zúfalé rozhodnutie Zuzany sa stalo mementom pre všetky podobne cítiace osoby a tejto oblasti sa následne zomkli všetci kompetentní. Pomoc osamelej rodine, ktorá skončila bez matky, ešte stále trvá. Verejná zbierka sa však už o pár dní skončí.

Michal Szentivanyi|27. marec 2024|16:45:30

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a freepik.com

Súvisiaci článok
Sestra ženy, ktorej život vyhasol pred vlakom v Beňadikovej, prosí o pomoc. Nezabúdajte na dospelé deti
Čítajte viac >

Beňadikovčania sa ešte stále spamätávajú z tragickej soboty 9. marca 2024. Práve vtedy sa 45-ročná Zuzana so svojou 8-ročnou dcérou rozhodla ukončiť dlhé trápenie práve na koľajniciach pred rútiacim sa vlakom. Ich životy sa behom sekundy takto násilne zakončili. Tragédia zasiahla celú Beňadikovú. Na Liptove zavládol smútok, no občania sa aj zomkli. Rodina nebohej Zuzany stále upozorňuje na ešte niekoľko dní aktívnu zbierku. Bez matky totiž v tejto rodine zostali až štyri deti. Zúfalú situáciu 5-ročného Šimonka, 9-ročnej Lucky, 18-ročnej Alenky a 24-ročného Martina sa snaží podporovať aj sestra nebohej Zuzany Katarína.

Zbierka pre smútiacu rodinu, poznačenú tragédiou, trvá už len zopár dní

Obec Beňadiková práve v týchto dňoch pred končiacim sa marcom upozorňuje na to, že zbierka pre rodinu trvá už len niekoľko posledných dní. „Dovoľujeme si touto cestou informovať, že verejná zbierka na pomoc rodine z Beňadikovej, nezaopatreným Zuzkiným deťom - Lucke a Šimonkovi, sa oficiálne ukončí k 31. marcu 2024," upozorňuje obec, ktorá doplnila, že s prvým darom začali ešte dňa 11. marca 2024. Išlo o dar zo strany starostu obce Jána Martinoviča. Táto zbierka sa zavŕši 31. marca.

„Zdroje zo zbierky po jej ukončení prevedieme na vytvorený nadačný sirotský fond „Pomoc rodine z Beňadikovej“. Budú sa z neho dlhodobo financovať náklady, potrebné v súvislosti podporou detí. Vyzbierala sa skutočne veľká suma, ktorá prekonala všetky naše očakávania. Za každý jeden dar veľmi pekne v mene nadácie, obce Beňadiková aj v mene samotnej rodiny ďakujeme. Kedykoľvek sa môžete o stave zdrojov a jeho použití informovať v nadácii aj na web stránke www.knl.sk / AKO darovať / Existujúce nadačné fondy," pripomína obec.

Prispievať tak ešte stále môžete na transparentný účet SK06 0900 0000 0051 8809 0388.


Súvisiaci článok
Veľká tragédia na železnici na Liptove. V koľajisku našla smrť matka s dieťaťom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť