Sobota 27. 04. 2024 04:13:58 | Meniny má Jaroslav

Skvelý úspech. Žilinskí lekári reprezentovali nemocnicu na prestížnom festivale

Stovky účastníkov a desiatky kvalitných prednášok. Aj taký bol ďalší úspešný ročník prestížneho festivalu Kazuistík z pediatrie 2024. Skvelou správou je, že na podujatí mala svoje zastúpenie aj žilinská nemocnica.

Radka Kostánová|26. marec 2024|15:00:20

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Šport a solidarita ruka v ruke: Hasiči zo Žilinského kraja podporili bojovníka Dávidka na hokejovom turnaji v Levoči
Čítajte viac >

V našom minulom článku sme vás informovali, že v priestoroch Holiday Inn sa uskutoční festival Kazuistík. Takýto prestížny festival ponúka možnosť vypočuť si pútavé prednášky, vymeniť si hodnotné skúsenosti a stretnúť sa s odborníkmi z oblasti pediatrie, neonatológie či s ďalšími pediatrickými špecialistami. Za žilinskú nemocnicu o tom informovala Zuzana Fialová, hovorkyňa.

Ako ďalej dodala, tak podujatie rozvíja aktívnu spoluprácu medzi lekármi prvého kontaktu a špecializovanými pediatrickými pracoviskami s cieľom podporovať správnu diagnostiku a spôsob liečby detských pacientov.

Za kvalitné prednášky a množstvo zaujímavých informácií, ktoré priniesli žilinskí lekári, boli určite návštevníci vďační.

Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina na festivale s prednáškami reprezentovali:

  • MUDr. Zuzana Cigániková, primárka oddelenia pediatrie v žilinskej nemocnic - Chlapec s raritnou metabolickou poruchou,
  • MUDr. Juraj Popluhár, PhD., MBA, primár oddelenia pediatrickej ortopédie a spondylochirurgie v žilinskej nemocnici - Nadhodnotenie nálezu prináša rodičom stres – fakty o detskej plochej nohe,
  • MUDr. Martina Sagálová, lekárka oddelenia pediatrie v žilinskej nemocnici - Ako nás bolesti brucha priviedli k netradičnej diagnóze,
  • MUDr. Marek Gič, lekár oddelenia pediatrie v žilinskej nemocnici - Čo sa skrýva za 3-hodinovou anamnézou teploty u novorodenca?

Všetkým gratulujeme!


Súvisiaci článok
Policajt z Dolného Kubína zachránil ľudský život. Na miesto vážnej nehody sa dostal cestou do práce
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť