Sobota 27. 04. 2024 03:27:26 | Meniny má Jaroslav

Veľkonočný program majú nabitý aj vo Vlkolínci. Trúfnete si na výstup na tento vrch?

Aj v obci Vlkolínec vedia, ako si užiť Veľkonočnú nedeľu. Medzi tradíciami si našli priestor aj na to, aby občanov a blízkych turistov pozvali na výstup na známy masív, ktorý sa roky týči nad obcou. Ide o vrch Sidorovo.

Michal Szentivanyi|26. marec 2024|12:30:10

Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová a Roman Hanc

Súvisiaci článok
Oravský hrad bol v Žilinskom kraji opäť najnavštevovanejšou pamiatkou roku 2023
Čítajte viac >

Už na 25. ročník tohto výstupu pozývajú Vlkolínčania na webe mesta Ružomberok. Výstup organizuje Občianske združenie Vlkolínec a Občianske združenie Klub vojenskej histórie – Vlkolínsky odboj. Ide teda už o roky známu a trvajúcu veľkonočnú tradíciu. Program je doplnený aj o rannú svätú omšu v kostole Navštívenia Panny Márie vo Vlkolínci, ktorá začne v nedeľu 31. marca o 9:00 hodine.

Velkonocny-vystup-na-Sidorovo-854x1200.jpg Zdroj: ruzomberok.sk

Neodídete naprázdno

Obec Vlkolínec však pripomína, že samotný výstup na Sidorovo nie je všetko a rozhodne neodídete s prázdnymi vreckami. „Prvých 300 účastníkov má možnosť na vrchole Sidorova získať za symbolický príspevok pre Občianske združenie Vlkolínec tradičný a zberateľský odznak na pamiatku. Môžete sa tu aj zapísať do kroniky. Všetkých účastníkov následne pozývame do Vlkolínca, kde bude pri dome Občianskeho združenia Vlkolínec číslo 9018 nachystané malé občerstvenie spríjemnené ľudovou muzikou," pozýva obec verejnosť.

V prípade akýchkoľvek otázok o podujatí sa môžete obrátiť na Jána Ondríka z Občianskeho združenia Vlkolínec na čísle 0918 580 062.


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Artikulárny kostol v Istebnom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť