Utorok 07. 05. 2024 15:24:35 | Meniny má Monika

Žilina má nový prírastok: Je ním unikátne workoutové ihrisko za viac ako 19-tisíc eur

Komunitné centrum Na predmestí v Žiline má dôvod na radosť. Tešia sa z nového prírastku v podobe moderného workoutového ihriska. Médiá o tom informovala Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

Radka Kostánová|21. marec 2024|08:00:03

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
V štyroch mestských častiach Žiliny pribudnú nové workoutové prvky a ihriská
Čítajte viac >

Nové a moderné workoutové ihrisko pribudlo Komunitnému centru Na predmestí v Žiline. Táto investícia v hodnote viac ako 19-tisíc eur má podľa slov Zuzany Ondrášovej z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina rozšíriť možnosti využitia voľného času pre obyvateľov Bratislavskej ulice.

Perfektné prostredie na tréning

Workoutové ihrisko, ktoré pribudlo na Ulici Bratislavská, má slúžiť najmä pre potreby komunitného centra Na predmestí. Stavba obsahuje prvky, ktoré ponúkajú viacero príležitostí využitia. Podľa dostupných informácií tvorí hlavnú zostavu 5 hrázd, šikmá, zvislá a vodorovná rebrina s bočnými úchopmi, trojhrazda a dvakrát úchop na tzv. ľudskú vlajku. Taktiež sú k dispozícií aj klikovacie madlá a veľké bradlá. Výbornou správou je, že pri ihrisku sa nachádza aj informačná tabuľa s inštrukciami, ktorá poskytuje podrobný návod na bezpečné a efektívne využívanie vybavenia zóny.

workout.png Zdroj: coplanuje.zilina.sk

„Aj touto cestou chceme motivovať najmä mladistvých z Komunitného centra k tomu, aby sa šport stal súčasťou ich života, aby trávili svoj voľný čas aktivitou, ktorá rozvíja nielen ich telo, ale i myseľ. Veríme, že rozšírenie možností budovania zdravých návykov pomôže mladým ľuďom pri ich sociálnom začlenení,“ doplnil primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Ihriská v Žiline sa tešia veľkej obľube

Workoutové ihriská, ktoré žilinská samospráva vybudovala už na viacerých miestach, sa tešia veľkej obľube. Ondrášová doplnila, že v minulom roku jedno z nich rozšírilo areál Základnej školy Limbová, v roku 2022 pribudlo v rámci revitalizácie vnútrobloku Georgesa de Lannuriena, a ďalšie možno nájsť v Zástraní, Budatíne, Považskom Chlmci a Mojšovej Lúčke.

Zuzana Ondrášová dodala, že projekt výstavby workoutového ihriska na Bratislavskej ulici bol financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

DSC09836-1366x910-2.jpg Rozšírenie workoutového ihriska v areáli ZŠ Limbová. Zdroj: coplanuje.zilina.sk


Súvisiaci článok
V Keni vybudoval kilometrový vodovod do nemocnice. Oravský medik získal významné ocenenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť