Streda 08. 05. 2024 16:19:41 | Meniny má Ingrida

Žiaci deviateho ročníka základných škôl absolvujú celoslovenské Testovanie 9

Viac ako 49 000 žiakov z 1 643 škôl čaká v stredu 20. marca celoslovenské Testovanie 9. Zúčastnia sa na ňom žiaci deviateho ročníka základných škôl, štvrtého ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a prvého ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatí na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy. V stredu 20. marca žiaci absolvujú test z matematiky a vyučovacieho jazyka (slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra).

TASR|20. marec 2024|11:32:26

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Žilina

Súvisiaci článok
Začal sa maturitný týždeň: Žiaci píšu test a sloh zo slovenčiny
Čítajte viac >

Vo štvrtok 21. marca absolvujú žiaci zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským test z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra a žiaci školy s vyučovacím jazykom ukrajinským absolvujú test z predmetu ukrajinský jazyk a literatúra.

Testy zo všetkých vyučovacích predmetov, okrem ukrajinského jazyka a literatúry, pozostávajú z 30 úloh. Test zo slovenského a maďarského jazyka a literatúry obsahuje popri 20 úlohách s výberom odpovede aj desať úloh s tvorbou krátkej odpovede. Test z matematiky je zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 úloh s krátkou číselnou odpoveďou. Žiaci budú mať na riešenie testu zo slovenského jazyka a maďarského jazyka k dispozícii 70 minút a na riešenie testu z matematiky 90 minút.

Pre žiakov, ktorí sa z vážnych, predovšetkým zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na marcovom riadnom termíne, je určený náhradný termín, ktorý je stanovený na štvrtok 4. a piatok 5. apríla v školách, ktoré určí príslušný regionálny úrad školskej správy.

Výsledky žiakov z testovania v elektronickej podobe získajú základné školy aj stredné školy v piatok 19. apríla. Výsledkové listy žiakov budú školám doručené elektronickou poštou do piatka 10. mája.


Súvisiaci článok
Maturitný týždeň uzavrie sloh pre žiakov zo škôl národnostných menšín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť