Nedeľa 19. 05. 2024 07:18:23 | Meniny má Gertrúda

Maturitný týždeň uzavrie sloh pre žiakov zo škôl národnostných menšín

Maturitný týždeň uzavrie v piatok 15. marca externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

TASR|15. marec 2024|08:45:01

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Začal sa maturitný týždeň: Žiaci píšu test a sloh zo slovenčiny
Čítajte viac >

„V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude písať obe z uvedených častí približne 1 500 žiakov. Spolu 26 maturantov čaká ukrajinský jazyk a literatúra," priblížili z rezortu.

Týždeň písomných maturít v utorok 12. marca otvorili externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku je prihlásených na maturitnú skúšku vyše 41 000 žiakov. V stredu 13. marca maturanti absolvovali písomnú maturitnú skúšku z cudzieho jazyka. Vo štvrtok 14. marca písomne maturovalo z matematiky viac ako 5 300 maturantov.

Náhradný termín určený pre žiakov, ktorí sa z vážnych, predovšetkým zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na marcovom riadnom termíne, je naplánovaný na utorok 9. až piatok 12. apríla. Výsledky externej časti maturitnej skúšky si všetky školy budú môcť prevziať v piatok 3. mája elektronickou formou. Výsledky žiakov v papierovej forme budú školám doručené do nedele 12. mája.


Súvisiaci článok
Sedem obnovených pamiatok zo Žilinského kraja sa uchádza o post tej najkrajšej. Rozhodnúť o víťazovi môžete aj vy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť