Nedeľa 28. 04. 2024 23:02:33 | Meniny má Jarmila

Žilinský futbal za sebou nemá najlepší víkend. A-tím prišiel o druhé miesto, rezerva podľahla Prešovu

Výbery MŠK Žilina absolvovali počas víkendu viacero zápasov. Prvý tím podľahol Dunajskej Strede 1:2 a spadol na tretiu priečku za Trnavu. Body si nepripísala ani rezerva v domácom zápase s Prešovom. Darilo sa naopak výberu do 19 rokov.

Daniel Jurčík|18. marec 2024|18:45:32

Zdroj: Facebook/Akadémia MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali nad Žilinou
Čítajte viac >

V zápase „áčka" na horúcej pôde Dunajskej Stredy rozhodcovia až trikrát využili systém VAR. Šošoni mali obrovskú šancu v trinástej minúte. Timotej Jambor však sám pred brankárom minul bránu. Následné zásahy domácich ani hostí neboli uznané, a tak skóre v prospech mužstva zo Žitného ostrova otvoril v 53. minúte presnou hlavičkou Brunetti.

Na vyrovnanie čakali Žilinčania iba desať minút, keď presne zamieril Ján Minárik, avšak v 76. minúte už znova viedli domáci, keď sa trafil Trusa. Skóre sa už nezmenilo a vzhľadom na to, že Trnava prekvapivo porazila Slovan 2:0, Žilina sa zosunula zo striebornej priečky na bronzovú.

Mladíci sfúkli Petržalku

Prehru 1:2 zaknihoval aj B-tím Žiliny v stretnutí s hosťujúcim Prešovom. Domáci síce vyhrávali už v 10. minúte, keď po faule na Lukáša Prokopa sám faulovaný premenil pokutový kop, no na výhru to nestačilo. Jedenástku premenil v 72. minúte aj Prešovčan Dolný a obrat hostí o 10 minút neskôr dokonal Šimko.

O výsledku tímu do 19 rokov informoval web MŠK Žilina. Mladíci si poradili s mužstvom Petržalky vysoko 4:0. Dvakrát sa trafil Blaško a po jednom zásahu pridali Oravec a Baleja. Spokojnosť s výkonom najmä v druhom dejstve neskrýval ani tréner Ivan Belák. „Prvý polčas bol zo súperovej strany agresívny, dostupovali nás a ťažko sa nám cez pressing prechádzalo. Na druhej strane, stálo ich to veľa síl, čo sme využili po zmene strán a zaslúžene sme vyhrali," povedal pre web mskzilina.sk lodivod domácich.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 2:1 (0:0)

  • Góly: 53. Brunetti, 77. Trusa – 63. Minárik
  • DAC: Popovič – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (69. Yapi, 82. Kaša) – Herc, Dimun, Vitális (90.+7 Káčer) Trusa, Kone (69. Goure)
  • Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski (78. Adang), Ndjeungoue – Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček – Iľko (71. Saka), Jambor, Bile (88. Essomba)

MŠK Žilina B – FC Tatran Prešov 1:2 (1:0)

  • Góly: 10. Prokop (penalta) – 72. Dolný (penalta), 82. Šimko
  • Žilina: Belaník – Leitner, Jaššo, Mynář – Hranica, Šnajder, Drame, Badjie (83. L. Bortoli) – Kóša (77. Gomola), Prokop, Vaľko (60. Jakubík)
  • Prešov: Kuchynskyi – Kopásek, Šimko, Baran, Župa, Káčerík (60. Jendrek), Milunović (46. Gladiš), Špyrka, Legnani (83. Diao), Dolný, Pavúk (69. Gáll)

MŠK Žilina U19 – FC Petržalka U19 4:0 (1:0)

  • Góly: 43. A. Oravec, 56. a 76. Blaško, 86. Baleja
  • Žilina: Jokl – Fiflík, Rehák, A. Oravec – Pališčák, Šamaj, Chlepko (66. Filo), Blaško (78. Staník) – Baleja, Šimun, Pekelský
  • Petržalka: Petrúfka – Földváry, Vlčák, Slúka, Petro (46. Rojas Santamaria), Sagan, Ďurdík (66. Gula), Doan Anh (66. Šíp), Murko (84. Gránsky), Kubka (76. Schmidt), Szijjártó

Súvisiaci článok
Futbalová nominácia Slovenska je známa. Calzona by ju bez bývalých Šošonov zložil veľmi ťažko
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť