Streda 08. 05. 2024 11:16:56 | Meniny má Ingrida

Futbalová nominácia Slovenska je známa. Calzona by ju bez bývalých Šošonov zložil veľmi ťažko

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona zverejnil nomináciu na blížiace sa zápasy proti Rakúsku a Nórsku. Nachádza sa v nej celkovo 42 mien, z ktorých dvanástim patrí pozícia náhradníka. Súpis hráčov dokazuje, že žilinský futbal má na Slovensku nenahraditeľné miesto.

Daniel Jurčík|14. marec 2024|11:00:24

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Pavel Neubaeur

Súvisiaci článok
MŠK Žilina má nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním Jaroslav Bačík, ktorý doposiaľ riadil akadémiu
Čítajte viac >

V základnej nominácii sa nachádzajú dvaja kmeňoví hráči MŠK Žilina, ktorí v zime odišli na hosťovanie – Dávid Ďuriš a Tomáš Nemčík. Prvý menovaný sa počas uplynulého víkendu dostal do základnej zostavy talianskeho druholigového Ascoli vôbec po prvý raz a svoj výkon okorenil krásnym gólom proti Sampdorii. Nemčík sa zas v službách Rosenborgu BK okamžite predral do základnej zostavy a nastúpil vo všetkých prípravných dueloch nórskeho klubu.

Veľa bývalých hráčov aj bez Škriniara

V dlhom zozname bývalých futbalistov Žiliny tentokrát chýba Milan Škriniar. Obranca PSG sa zotavuje po zranení. Ako uviedol Calzona pre Slovenský futbalový zväz, jeho rekonvalescencia pokračuje veľmi dobre. „Mal pauzovať 12 týždňov, ale v tomto momente by sa mohol vrátiť skôr. Potrebujeme ho na Eure v najlepšej kondícii," uviedol taliansky lodivod.

Aj bez neho je však jasné, že žlto-zelení dostali do veľkého futbalu veľa mien. V nominácii nájdeme brankára Martina Dúbravku, defenzívneho univerzála Dávida Hancka, stopéra Denisa Vavra i oboch pravých obrancov Petra Pekaríka s Michalom Tomičom. V zálohe je to Lászlo Bénes, v ofenzíve talentovaný Leo Sauer a na hrote útoku Róbertovia Polievka a Boženík. Medzi náhradníkmi navyše figuruje gólman MŠK Žilina Ľubomír Belko.

417691798_814484317373813_7832634694690506197_n.jpg Zdroj: Facebok/ Slovenský futbalový zväz


Súvisiaci článok
Žilina sa konečne dočkala výhry. Šošoni v zápase dvoch rozdielnych polčasov zvíťazili s Podbrezovou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť