Štvrtok 09. 05. 2024 15:01:17 | Meniny má Roland

Môžete sa naučiť šiť či písať fantasy príbehy. Krajská knižnica v Žiline pozýva na zaujímavé podujatia

Kultúrne akcie sú neoddeliteľnou súčasťou žilinskej knižnice. Výnimkou nebude ani nadchádzajúci týždeň. Návštevníci majú na výber zo širokého portfólia podujatí, ktoré ich nielen zabavia, ale aj mnohému naučia.

Daniel Jurčík|16. marec 2024|13:00:06

Zdroj: Facebook/Krajská knižnica v Žiline

Súvisiaci článok
Váhate, kam dať svoje dieťa do školy? Príďte na Deň otvorených dverí (PREHĽAD)
Čítajte viac >

O pripravovaných udalostiach informovala koordinátorka kultúrno-výchovnej činnosti Krajskej knižnice v Žiline Jana Neslušanová. Priblížila, že na záujemcov čaká sedem podujatí najmä literárneho charakteru.

Čítajme si 2024

Už 15. ročník maratónu čítania sa uskutoční od pondelka 18. marca do piatka 22. marca v priestoroch knižnice. Počas neho sa budú deti striedať pri čítaní úryvkov z knihy. Organizátori dúfajú, že prekonajú celoslovenský rekord z minulého roka, kedy sa akcie zúčastnilo viac ako 100-tisíc čitateľov. Cieľom je pritiahnutie mládeže ku knihám a literatúre.

čítajme si (1).jpg Zdroj: krajskakniznicazilina.sk

Klub ručných prác

Tradičné stretnutie milovníkov umeleckej tvorby sa uskutoční v utorok 19. marca o 16:00 hodine v knižnici. Účastníci si počas nej predstavia svoje výtvory, na ktorých pracovali v posledných dňoch.

Finančná gramotnosť pre dospelých

V priestoroch knižnice sa budú môcť dospelí záujemcovia dozvedieť viac o tom, ako pracovať s úsporami či ochrániť svoj majetok. Veľmi potrebné informácie o finančnom plánovaní získajú v stredu 20. marca o 17:30 hodine. Súčasťou budú aj praktické úlohy.

Klub fantastickej literatúry a tvorivého písania

Obdivovatelia fantasy a sci-fi literatúry si prídu na svoje vo štvrtok 21. marca o 16:00 hodine v budove knižnice. Na programe je okrem hier či diskusie aj predstavenie vlastných príbehov.

klub fantastickej literatúry a tvorivého písania.jpg Zdroj: krajskakniznicazilina.sk

Šije ti?

Podujatie so zaujímavým názvom nebude o hádkach, no o šití. V knižnici sa v pondelok 25. marca o 16:00 hodine stretnú skúsení aj menej zruční záujemcovia o kreatívnu tvorby. Na pláne je práca s látkami a ozdobami tak, aby vznikli odevy vhodné do pripravovanej požičovne kostýmov.

Knižnica v pohybe

V priestoroch Rosenfeldovho paláca môžete v utorok 26. marca o 17:00 hodine nahliadnuť do zákulisia práce v knižnici. Zoznámite sa s procesom starostlivosti a výpožičky kníh či s každodennými povinnosťami zamestnancov. Chýbať nebudú ani vtipné príhody spoza výpožičného pultu.

knižnica v pohybe.jpg Zdroj: krajskakniznicazilina.sk

British Reading Club

Pravidelné stretnutie milovníkov angličtiny prebehne v knižnici v utorok 26. marca o 17:00 hodine. Témou počas nadchádzajúceho týždňa bude slávna kniha Alica v krajine zázrakov od Lewisa Carolla. Podujatie bude prebiehať v anglickom jazyku.


Súvisiaci článok
Dajte šancu Turčianskym divadelným dňom. Súťaž hereckého umenia, ktorá bude rozhodne stáť za to
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť