Nedeľa 19. 05. 2024 08:08:31 | Meniny má Gertrúda

Radka v meste: Strach dokáže človeka spraviť bezbranným. Ďalšia dark romance pohltí každú vašu bunku v tele (RECENZIA)

Strach v živote človeka dokáže urobiť veľké veci. Najmä ho však spraví bezbranným a ovládateľným. Debut autorky Olivia Sweet prináša napínavú dark romance, od ktorej sa nebudete vedieť odtrhnúť.

Radka Kostánová|12. marec 2024|17:45:02

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Radka v meste: Zakázaný vzťah sudkyne a zločinca vo vás prebudí túžbu po dobrodružstve (RECENZIA)
Čítajte viac >

Vydavateľstvo Moderné romány objavilo na knižnej platforme Wattpad ďalší mladý talent. Spisovateľku Oliviu Sweet môžete poznať najmä odtiaľ, pretože aj román Strach začínal svoju slávu na tomto mieste. Verné fanúšičky si ho môžu pamätať pod názvom V tvojich rukách, ktorý zaznamenal na Wattpade obrovskú popularitu.

Pokiaľ sa obávate, že opäť zažijete klasický príbeh o dobrom dievčati a zlom chlapovi, už po prvých stránkach vás kniha vyvedie z omylu. Čitateľ bude mať originálny zážitok, na ktorý len tak dlho nezabudne. A keď sa začnú udalosti a prípady rozmotávať, kniha skončí a nechá človeka v napätí. Druhý diel uzrie svetlo sveta už čoskoro.

422079752_3046286982173021_2434069280197781786_n.jpg Zdroj: Facebook/Moderné romány pre ženy

Hlavná hrdinka príbehu, Annie Mylesová, žije pokojný život študentky s veľkými snami. Spolu s rodinou sa topia v peniazoch, preto jej nič nechýba, až na jeden malý podstatný detail. Úplne stratila slobodu a starší brat Roman ju neustále kontroluje. Miestami sa cíti ako vták v zlatej klietke. Autorka dokáže veľmi pútavo opisovať situácie a pocity, ktoré hlavná hrdinka prežíva po boku ochranárskeho súrodenca.

Na druhej strane tu je Harry. Nebezpečný, skazený a príťažlivý muž, ktorý sa ničoho nebojí a je ochotný pobiť sa v každej situácii. Veľmi dobre si však uvedomuje, že rovnať sa s grázlom je diametrálne odlišné a neporovnateľne ľahšie, ako postaviť sa pred ženu. Navyše veľmi mladú a peknú ženu. Koniec koncov, stane sa jej únoscom, ale napriek tomu bude jediný, kto bude Annie chrániť a držať v bezpečí.

Annie jedného dňa unesie Harry a jeho priatelia. Bezbranná žena nebude vedieť vôbec nič. Prečo sa to stalo, aký na to majú únoscovia dôvod, kto ju uniesol, a ani to, čo s ňou bude. Strach ju úplne pohltí a urobí ju ovládateľnou. Jedno je však jasné - všetko spôsobil jej brat, ktorý je namočený vo veľkých veciach. Inak by rodina Mylesová nemala toľko peňazí na život v luxuse.

429664233_795626785916262_8273656132579840963_n.jpg Zdroj: Facebook/Moderné romány pre ženy

Autorka románu, napriek tomu, že je to jej debut, pre čitateľa nepripravila žiadne presladené naťahovanie, kde sa Annie a Harry spolu schádzajú a rozchádzajú. Od prvej strany románu bude čitateľ zažívať adrenalínovú jazdu, z ktorej bude mať pocit, že práve toto mu v živote chýbalo. Napínavý, temperamentný a divoký román plný akcie.

Príjemným osviežením je, že príbeh je vyrozprávaný z viacerých uhlov pohľadu. Napriek tomu sa v tom človek nestratí, ale všetky kúsky skladačky zapadnú na svoje miesto. Vďaka tomu si čitateľ nevytvorí sympatie len k hlavnej postave, ale aj k vedľajším.

Vedľajšie postavy príbeh rozjasňujú a prinášajú do neho viac veselšej nálady, pretože dark romance sa odohráva, ako inak, na temných, chladných a tajomných miestach. Kto bude čítať knihu a očakávať bozky, či vášeň, na každej strane, bude sklamaný. Pokiaľ bude očakávať napätie, akciu, slow burn romantiku, bude nadšený a jeho očakávania sa naplnia po okraj.

Opäť aj v tejto knihe nájdeme playlist, ktorý dokonale vystihuje podstatu románu, a vďaka hudbe sa človek ponorí do deju rýchlejšie a impulzívnejšie. Zimomriavky sú zaručené počas čítania od začiatku do konca.

424637336_789862229826051_3284599711628364039_n.jpg Zdroj: Facebook/Moderné romány pre ženy


Súvisiaci článok
Radka v meste: Vášnivý Diablo vám pomotá hlavu a nedovolí zaspať, jeho turbulentný život rozhodí váš stereotyp (RECENZIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť