Nedeľa 19. 05. 2024 20:44:52 | Meniny má Gertrúda

Matka s deťmi uviazla bez signálu a svetla v Jánošíkových dierach. Vyslobodili ich horskí záchranári

Horská záchranná služba informovala o zásahu z pondelka 4. marca. O pomoc požiadal muž, ktorého žena s dvomi deťmi vyrazila na turistiku do Jánošíkových dier. Vonku sa však začalo stmievať a rodina nemala svetelný zdroj ani telefónny signál.

Daniel Jurčík|6. marec 2024|08:45:04

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Nešťastný koniec víkendu pre mladého muža: V Západných Tatrách si privodil úraz
Čítajte viac >

Podrobnosti akcie uverejnil oficiálny web Horskej záchrannej služby. Žena s deťmi pri poslednom telefonickom kontakte pred výpadkom signálu mužovi oznámila, že pravdepodobne nachádza na zelenom turistickom značkovanom chodníku. Na pomoc teda vyrazili dvaja príslušníci záchrannej služby.

Všetko dobre dopadlo

Medzitým sa mužovi podarilo opäť telefonicky spojiť so svojou rodinou. Tá avizovala, že je na chodníku značenom modrou farbou. Záchranári sa teda rozdelili a každý hľadal stratenú skupinku na inej trase. Jeden príslušník horskej služby bol nakoniec úspešný, keď na rodinu natrafil neďaleko sedla Vrchpoždiar.

„Následne záchranári HZS pomohli rodine v sprievode zostúpiť do sedla Vrchpodžiar, odkiaľ boli terénnym vozidlom transportovaní do ubytovacieho zariadenia," uviedla Horská záchranná služba.


Súvisiaci článok
Na Baranci uviazol turista. Pomôcť mu museli horskí záchranári
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť