Piatok 26. 07. 2024 02:51:56 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Vodiči, pozor! Na ceste pod Strečnom bude zúžená vozovka do neurčita

V našom minulom článku sme vás informovali, že na kritickom úseku cesty číslo I/18 pod Strečnom umiestnia počas najbližších dvoch víkendov betónové zábrany s ochrannými sieťami. Ale to nie je všetko.

Radka Kostánová|2. marec 2024|09:30:29

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Vodiči, spozornite! Poznáme termíny inštalácie betónových zábran pod Strečnom
Čítajte viac >

Ako sme vás informovali v našom predchádzajúcom článku, ešte v stredu 28. februára sa uskutočnilo zasadnutie krízového štábu Okresného úradu Žilina, ktorý rozhodol v súvislosti s mimoriadnou situáciou v Strečne o pokračovaní.

Podľa dostupných informácií od Kataríny Gazdíkovej, vedúcej odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, sa od stredy 28. februára začal na Čertovici presun betónových zábran NEW YERSEY, kde sa na jednu otočku dokáže previesť 18 až 22 štyri metre dlhých a 1,2 metra vysokých obojstranných betónových panelov. Na parkovisko pod hradom Strečno sa navezie 50 kusov. Potom bude prebiehať uloženie betónových panelov v mieste staničenia v dĺžke 200 metrov.

Obmedzenie počas víkendu

Práce na ceste pod Strečnom sa začali už v piatok 1. marca od 20:00 hodiny a trvali do soboty 2. marca 8:00 hodiny ráno. Dnes 2. marca sa začnú od 20:00 hodiny a potrvajú do nedele 3. marca do 8:00 hodiny.

Práce pokračujú ďalej

Gazdíková zároveň dodala, že zúženie vozovky v tomto dotknutom mieste bude spolu so zníženou rýchlosťou na 30km/h trvať od štvrtka 28. februára do neurčita.

Práce na skalnatom brale v Strečnianskej úžine sa budú pomocou horolezeckých pracovníkov vykonávať počas celého týždňa od 8:00 hodiny do 17:00 hodiny. Vykonávať sa budú práce na vykotvenie za bariérami, pracovníci budú pracovať mimo cesty. Od pondelka 11. marca sa vykoná na skalnatom brale nad cestou číslo I/18 montáž feraty a prieskum územia – bez dopravných obmedzení.


Súvisiaci článok
Vodiči, pozor! Cestu pod Strečnom uzavrú. Mohli by padať ďalšie skaly
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť