Nedeľa 08. 09. 2024 00:36:16 | Meniny má Miriama

Dvaja starší turisti boli dezorientovaní v Malej Fatre. Pomohli im až horskí záchranári

V podvečerných hodinách vo štvrtok 29. februára prijali horskí záchranári tiesňové volanie od dvojice vyčerpaných a blúdiacich turistov zo Slovenska. Išlo o 59-ročnú ženu a 71-ročného muža, ktorí boli lokalizovaní na červenom turistickom chodníku neďaleko rázcestníka Pod Chlebom v Malej Fatre.

Radka Kostánová|1. marec 2024|10:15:06

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Horskí záchranári oživovali poľského snowboardistu na Priehybe. Bohužiaľ, neprežil
Čítajte viac >

Horská záchranná služba na svojej webovej stránke informovala, že vo štvrtok 29. februára v podvečerných hodinách prijala tiesňové volanie od dvojice vyčerpaných a blúdiacich turistov zo Slovenska.

„59-ročná žena a 71-ročný muž boli lokalizovaní na červenom TZCH neďaleko rázcestníka Pod Chlebom v Malej Fatre. Mali zámer zostúpiť k Chate pod Chlebom, no za tmy sa v teréne nedokázali zorientovať a situáciu vo vrcholových partiách im sťažoval aj vietor. Po prijatí žiadosti o pomoc smerovali k turistom záchranári HZS,“ doplnili záchranári.

Zároveň bola dvojica turistov telefonicky navigovaná na presun do Snilovského sedla, kde sa stretli s horskými záchranármi. Žena a muž boli po podaní teplých nápojov transportovaní do Vrátnej lanovou dráhou.


Súvisiaci článok
Muž v okrese Námestovo nalákal dieťa na extázu a pervitín. Skončil v cele predbežného zadržania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť