Štvrtok 05. 09. 2024 04:28:53 | Meniny má Regina

Horskí záchranári oživovali poľského snowboardistu na Priehybe. Bohužiaľ, neprežil

Vo štvrtok 29. februára boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pre 34-ročného poľského snowboardistu, ktorý počas oddychu na Priehybe náhle stratil vedomie a nemal prítomné základné životné funkcie.

Radka Kostánová|1. marec 2024|08:45:02

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Polícia sa zamerala na vodičov v Dolnom Kubíne. Dychové skúšky dopadli excelentne
Čítajte viac >

Horská záchranná služba na svojom webe informovala, že vo štvrtok 29. februára boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pre 34-ročného poľského snowboardistu, ktorý počas oddychu na Priehybe náhle stratil vedomie a nemal prítomné základné životné funkcie.

„Oznamovatelia okamžite započali laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu za pomoci nepretržite dostupného AED defibrilátora, ktorý je umiestnený v údolnej stanici kabínkovej lanovky Funitel. Zakrátko už v rozšírenej KPR pokračovali privolaní záchranári HZS z Nízkych Tatier,“ priblížili záchranári.

Zároveň bola o súčinnosť požiadaná aj posádka vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice, ktorá si pacienta po prílete prevzala do starostlivosti.

Muža sa nepodarilo oživiť

Bohužiaľ, napriek maximálnemu úsiliu zúčastnených, sa mladého muža zachrániť nepodarilo. Telo nebohého bolo transportované horskými záchranármi na Lúčky, kde bolo po vykonaní potrebných úkonov odovzdané príslušníkom Policajného zboru Slovenskej republiky.

www1709232332797-2.jpg Zdroj: hzs.sk


Súvisiaci článok
Muž v okrese Námestovo nalákal dieťa na extázu a pervitín. Skončil v cele predbežného zadržania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť