Nedeľa 15. 09. 2024 10:36:19 | Meniny má Jolana

Muž v okrese Námestovo nalákal dieťa na extázu a pervitín. Skončil v cele predbežného zadržania

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru upozorňuje na otrasný prípad, ktorý sa odohral ešte v lete roku 2023. Muž na lúke za obcou Hruštín – Vaňovka ponúkal maloletej osobe drogy.

Daniel Jurčík|29. február 2024|10:00:34

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Policajti na Liptove prichytili muža s drogami. Mal pri sebe viac ako 150 dávok
Čítajte viac >

Detaily prípadu priblížila hovorkyňa riaditeľstva Zuzana Šefčíková. Zdôraznila však, že vzhľadom na vek obete nie je možné prezradiť všetky podrobnosti. Maloletú osobu lákal 33-ročný muž na pervitín so slovami, že je to dobré. „Následne jej mal dať drogu zvanú extázu so slovami, že jej bude z toho lepšie. Obe tieto látky maloletá užila," priblížila Šefčíková.

Hovorkyňa zároveň uviedla, že muža obvinili pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Okamžite putoval do cely predbežného zadržania.

Polícia apeluje na deti a mladistvých

Príslušníci polície sa snažia informovať mládež o možných katastrofálnych dôsledkoch užívania drog. Upozorňujú na to, že závislosť u mladých ľudí vzniká oveľa rýchlejšie ako u dospelých.

„Zamysli sa, keď ti bude kamarát alebo známy ponúkať na zlepšenie nálady, zážitkov alebo len tak z nudy, nedovolenú látku. Len ty dokážeš, povedať drogám nie," posiela odkaz deťom Šefčíková.


Súvisiaci článok
Martinská polícia zaistila rekordné množstvo pervitínu: Dvojica čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť