Piatok 26. 07. 2024 12:29:21 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Novorodenecké oddelenie v Žiline sa teší novým darom. Pribudli hrejivé deky, plachty či fonendoskopy

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina sa raduje z nových darov, ktoré obdržala od viacerých donorov. Na novorodeneckom oddelení pribudli obliečky, deky, či nové nástroje, ktoré uľahčia vyšetrenie.

Daniel Jurčík|1. marec 2024|08:00:02

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Novinka pre čerstvých rodičov v Čadci: Rodné listy donesú pracovníčky matriky priamo do nemocnice
Čítajte viac >

Fakultná nemocnica dostala nové príslušenstvo od hasičského zboru, školy i súkromnej spoločnosti. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Zuzana Fialová. Uviedla, že spoločnosť KinderCentrum Žilina venovala oddeleniu 50 kusov na mieru vyrobených bavlnených plachiet do inkubátorov a postieľok.

Peňažným príspevkom pomohli príslušníci Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Z finančného výťažku oddelenie potešilo lekárov i mamičky – nakúpilo 60 kusov diek, fonendoskopy, dojčiaci vak či oftalmoskop, ktorý slúži na vyštrenie očí u novorodencov.

Praktické dary pre žilinské bábätká_2.JPG Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Primárka je vďačná za pomoc

Pozitívne sa k novému vybaveniu vyjadrila primárka novorodeneckého oddelenia Zuzana Pažická. „ Ide o veci dennej spotreby, ktoré musíme pravidelne obmieňať. Veľmi si vážime, že máme okolo seba skvelých ľudí, ktorí chcú pomáhať,“ skonštatovala primárka.

O ďalší príspevok sa postarala Cirkevná základná škola s materskou školou Dobrého pastiera. Výťažok z vianočnej burzy poputoval na nákup desiatok obliečok, držiakov pre infúzne roztoky, dávkovačov infúzií priamo na jednotku intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti či glukomerov. „Našim darcom ešte raz zo srdca ďakujeme,“ uzatvorila Pažická.

Praktické dary pre žilinské bábätká_1.JPG Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Praktické dary pre žilinské bábätká.JPG Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina


Súvisiaci článok
Mamičky ocenili zrekonštruované pôrodnícke oddelenie v Liptovskej nemocnici: Po 200-tisícovej obnove sa zmenilo na nepoznanie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť