Pondelok 20. 05. 2024 05:13:25 | Meniny má Bernard

Športový sumár víkendu: Tréner Ružomberka čelil svojej manželke, volejbalistky Žiliny majú šancu na bronz

Cez víkend pokračovali najvyššie športové súťaže ďalšími kolami. V rámci Žilinského kraja sa o pozornosť prihlásili halové športy či futbal. Vyberáme pre vás päť výsledkov uplynulého víkendu.

Daniel Jurčík|26. február 2024|09:30:28

Zdroj: mbkruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Žilina nevyhrala ani na tretí pokus v jarnej časti. Bod proti Michalovciam zachránil v závere Jambor
Čítajte viac >

Medzi najzaujímavejšie udalosti slovenského športu počas víkendu rozhodne patrí 21. kolo futbalovej Niké ligy. MŠK Žilina v stretnutí proti Michalovciam nebol ďaleko od prehry. Po nešťastnom vlastnom góle Leitnera to vyzeralo, že body poputujú na východ. Po prieniku Javorčeka do šestnástky však zaznel sporný hvizd rozhodcu a domáci mali v závere možnosť penalty. Jambor ju premenil a zachránil tak aspoň bod.

MFK Ružomberok si naopak poradil s mužstvom FC Vion Zlaté Moravce-Vráble. Liptáci šli na ihrisku súpera do rýchleho vedenia po zásahoch Seleckého a Hladíka. Domáci však ešte do polčasu dokázali vyrovnať keď sa v priebehu dvoch minút trafili Duga a Kuzma. Krátko po prestávke však Boďa využil penaltu a upravil na 2:3. Posledný presný zásah a kozmetickú úpravu skóre na 2:4 zaknihoval Šefčík. Ruža má po sérii troch výhier stále šancu na elitnú šestku.

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0)

  • 93. Jambor (penalta) – 53. Leitner (vlastný)

Vion Zlaté Moravce-Vráble – MFK Ružomberok 2:4 (2:2)

  • 42. Duga, 44. Kuzma – 10. Selecký, 20. Hladík, 54. Boďa (penalta), 85. Šefčík

Basketbalistky Ružomberka si poradili so Šamorínom

Stretnutie nadstavbovej skupiny víťazov Niké extraligy žien prinieslo okrem jasného víťazstva domácich aj manželský súboj na trénerských lavičkách. Kým domáce družstvo vedie Juraj Suja, trénerkou ŠBK Šamorín je jeho žena Timea. Ako uvádza oficiálna stránka MBK Ružomberok, práve hosťujúca trénerka mala starosti už pred zápasom. Na Liptov totiž Šamorín pricestoval len so siedmimi hráčkami.

Duel bol aj vďaka tomu jasne v réžii Ruže prakticky od prvej štvrtiny, ktorá skončila pomerom 23:8. Zvyšné štvrtiny pokračovali pomalšom tempe, a tak sa Ružomberčanky môžu radovať z ďalšieho víťazstva.

MBK Ružomberok – ŠBK Šamorín 80:45 (46:24)

  • Jackovecová 21, Buknová a Mikovčáková 12 – Marcová 17, Vargová 10

Hádzanári Martina prekvapili, volejbalistky UNIZA nie

O príjemné prekvapenie sa postarali hádzanári MHáK Martin. Posledné mužstvo extraligy v prvom polčase dokonale zaskočilo hosťujúce Košice a nakoniec s východniarmi uhralo cennú remízu 28:28.

MHáK Martin – HK Košice 28:28 (18:14)

  • Krok 11, Matačič 7/2 – Melich 6/2, Ľoch a Guzy 6

Prekvapenie sa však nepodarilo volejbalistkám VA UNIZA Žilina. Tie podľahli tímu UKF Nitra 0:3. V tabuľke nadstavby figurujú na štvrtom mieste. Chuť si však môžu napraviť už cez týždeň, keď sa postavia Slávii Bratislava.

VA UNIZA Žilina - Volley project UKF Nitra 0:3 (-22, -15, -21)


Súvisiaci článok
Vlci doma prevalcovali Rimavskú Sobotu. Gólová lekcia pred stovkami divákov v hľadisku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť