Streda 24. 07. 2024 16:58:08 | Meniny má Vladimír

Polícia bola v pohotovosti. V Žilinskom kraji pomáhali zachrániť človeka, bez rýchlej reakcie dôstojníka by to nešlo

Každému sa občas stane, že ho nečakané životné situácie privedú do úzkych. Často ide aj o zdravotné či iné komplikácie. V takých prípadoch nezriedka pomáha aj polícia, ktorá v najnovšom prípade využila aj svojho operačného dôstojníka na telefonickej linke. Ten zasiahol v prípade v oblasti Žiliny.

Michal Szentivanyi|23. február 2024|17:15:05

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a freepik.com

Súvisiaci článok
Žilina chce zvýšiť parkovaciu disciplínu: Pomôžu nálepky na autách, ktoré porušia parkovacie pravidlá?
Čítajte viac >

Polícia príbeh policajného operačného dôstojníka popísala v statuse. Jeho blesková reakcia totiž pomohla zachrániť ďalší ľudský život. Na policajnú linku 158 sa totiž môže s dôverou obrátiť každý, kto sa ocitne v núdzi alebo má informácie o núdzi iného. Operační dôstojníci v takom prípade okamžite konajú.

Osoba bola v naliehavej a krízovej životnej situácii

„Takto sa na operačného dôstojníka ústredného operačného strediska obrátila aj pracovníčka Linky dôvery Nezábudka. Prijala naliehavú informáciu od kamarátky osoby v krízovej životnej situácii," popisuje tento príbeh polícia. Operačný dôstojník následne získal informácie k pravdepodobnému miestu osoby v núdzi a ihneď vyrozumel krajské operačné stredisko v Žiline. To oznámenie bolo ihneď preverené a na miesto v krátkom čase dorazila hliadka.

„Policajti osobu identifikovali a podarilo sa im ju úspešne odovzdať do rúk zdravotníkov, ktorí jej poskytli potrebnú lekársku starostlivosť," pokračuje polícia s tým, že toto je to len jeden z mnohých príkladov profesionálnej činnosti týchto operačných stredísk. „Preto ak sa ocitnete v krízovej životnej situácii, kedy už máte pocit, že to sami nezvládnete, spomeňte si na linku 158. Sme vždy pripravení vám podať pomocnú ruku a spoločne nájsť cestu z vašej ťažkej situácie," odporúča polícia.


Súvisiaci článok
Martinská polícia zaistila rekordné množstvo pervitínu: Dvojica čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť