Streda 08. 05. 2024 15:20:59 | Meniny má Ingrida

Žilinská univerzita v Žiline získala nový defibrilátor. Nájdete ho pri autobusovej stanici

Fakulte bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline sa podarilo získať automatický externý defibrilátor. Ten sa nachádza pred vstupom do areálu fakulty a bude môcť slúžiť širokému okoliu.

Daniel Jurčík|19. február 2024|18:45:28

Zdroj: uniza.sk

Súvisiaci článok
UNIZA otvorila dvere stavebnému priemyslu: Kariérne dni pre študentov, absolventov a verejnosť
Čítajte viac >

Informovala o tom UNIZA na svojom webe prostredníctvom Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing.

„AED prístroj je umiestnený pred vstupom do areálu FBI UNIZA na ulici 1. mája pri autobusovej stanici a pri potrebe záchrany života je prístupný širokému okoliu. Defibrilátor sa nachádza v ochrannej skrinke a proti úmyselnému poškodeniu a odcudzeniu je zabezpečený alarmom,“ priblížila Valentovičová.

Odovzdávania sa slávnostne zúčastnil aj primátor Žiliny

Slávnostného odovzdávania do rúk Milana Konárika z Dobrovoľného hasičského zboru Žiliny a Žilinskej univerzity sa zúčastnili zástupcovia mesta, UNIZA či Slovenského Červeného kríža. Prítomný bol primátor Peter Fiabáne, rektor Žilinskej univerzity v Žiline Ján Čelko či predseda Slovenského Červeného kríža – územného spolku Žilina Peter Martinek.

Automatický externý defibrilátor je zariadenie navrhnuté na okamžitú základnú resuscitáciu v prípade bezvedomia a zástavy dýchania. Môžu ho používať nielen odborníci, ale aj laici. Po jeho aktivácii prístroj poskytuje hlasové a obrazové pokyny.

19022024_TS-fbi-uniza-je-na-aed-mape-1.jpg Zdroj:uniza.sk


Súvisiaci článok
Žilinská univerzita v Žiline prekypuje hrdosťou. Ich absolventka sa ocitla v prestížnom rebríčku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť