Sobota 18. 05. 2024 09:17:36 | Meniny má Viola

Tip na výlet: Čarovná Stanišovská jaskyňa na Liptove

Chcete vyraziť s deťmi počas prázdnin na výlet? Zoberte ich do jedinej celoročne prístupnej jaskyne na Liptove, ktorá je otvorená každý deň. Dokonalý zážitok zažije pri objavovaní čarovného podzemia so sprievodcami nielen dieťa, ale aj dospelý.

Radka Kostánová|20. február 2024|20:00:11

Zdroj: stanisovska.sk

Súvisiaci článok
Tip na jarné prázdniny: Slovenské národné múzeum v Martine pripravilo pre školákov tvorivé dielne
Čítajte viac >

Stanišovská jaskyňa je turisticky sprístupňená jaskyňa v Nízkych Tatrách, konkrétne v Jánskej doline v Liptovskom Jáne. Je jedinečná a originálna, pretože ako návštevník budete kráčať popri stenách, ktoré voda a matka príroda vymodelovala do neopísateľných tvarov.

Výlet do jaskyne je ideálny pre celú rodinu. Ak sa bojíte, že nemáte dostatočné vybavenie, nezúfajte. Ako informujú zástupcovia jaskyne na stránke, čelovú lampu dostane každý návštevník ešte pred vstupom a špeciálny odev ani obuv do nepotrebujete.

gal22.jpg Zdroj: stanisovska.sk

Predaj lístkov do jaskyne prebieha priebežne alebo aj 10 až 5 minút pred vstupom. Pravidelný vstup je každú celú hodinu. Vstupné stojí 7 eur pre dospelého, 4 eurá pre deti či dôchodcov a 1 euro pre obyvateľa Liptovského Jána a Smrečian, je však nutný občiansky preukaz.

Ide o prírodnú pamiatku, ktorá je dlhá 871 metrov a hlboká 28 metrov. Dĺžka sprístupnenej časti jaskyne je však len 177 metrov. Dĺžka jedného vstupu vám zaberie asi tak 45 až 60 minút.

gal01.jpg stanisovska.sk

gal47.jpg stanisovska.sk

gal43.jpg stanisovska.sk


Súvisiaci článok
TIP NA VÝLET: Krížová cesta v Strečne s nádhernými výhľadmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť