Štvrtok 12. 09. 2024 18:38:35 | Meniny má Mária, Marlena

Ťažký valentínsky deň na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši. Odstávku elektriny vyriešili po svojom

Aj keď v stredu 14. februára oslavujú sviatok všetci zamilovaní, keďže je to deň svätého Valentína, na Mestskom úrade sa museli počas tohto sviatku zariadiť, aby mohli vôbec pracovať. Plánovanú odstávku elektriny vyriešili tak, že si zaobstarali mobilnú elektrocentrálu.

Michal Szentivanyi|14. február 2024|13:00:26

Zdroj: freepik.com a Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Zdieľané knižnice na autobusových staniciach: Ako sa zapojiť do Medzinárodného dňa darovania knihy?
Čítajte viac >

Mesto o plánovanej odstávke elektrického prúdu informovalo na svojom účte na sociálnej sieti. „Úradníci na mestskom úrade v stredu 14. februára dvere na svojich kanceláriách nezatvoria, aj keď im elektrárne oznámili osemhodinový výpadok prúdu," pochválilo sa mesto v statuse. Odstávka prúdu má totiž byť na viacerých odberných miestach na Štúrovej ulici, kde sídli aj mestský úrad a mestská polícia.

417542806_806073771563732_312192811803300012_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Primátor toto uvidel ako príležitosť na otestovanie krízového systému

Primátor Ján Blcháč celú odstávku prúdu zobral ako príležitosť. Prerušenie distribúcie elektriny sa totiž rozhodol využiť na odskúšanie poskytovania služieb v prípade krízových situácií, ktoré môžu spôsobiť aj výpadky elektrického prúdu. „Mesto preto objednalo na 14. februára elektrocentrálu, ktorá zabezpečí chod celej budovy úradu aj mestskej polície," priblížilo mesto.

„Budeme fungovať ako počas bežného stavu, pôjdu počítače, svetlá, elektrické dvere, kúrenie, vďaka generátoru bude mestský úrad v plnej prevádzke. Rovnako bude funkčné aj operačné stredisko polície. Výnimkou je možnosť používať vzduchotechniku v zasadačkách, ale tú nevyhnutne nepotrebujeme,“ informoval ešte v utorok 13. februára večer vedúci organizačného odboru na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši Jaromír Kudláček. Za posledné desaťročie predstavitelia mesta vraj neevidujú takúto dlhodobú odstávku prúdu v budove mestského úradu, pričom zaznamenali len občasné krátkodobé výpadky. „V stredu 14. februára Stredoslovenská distribučná realizuje na Štúrovej ulici plánované práce na zariadeniach sústavy," uzavrelo mesto.


Súvisiaci článok
Národný týždeň manželstva: Páry zo Žilinského kraja čakajú jedinečné podujatia (PREHĽAD)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť