Streda 18. 09. 2024 22:27:16 | Meniny má Eugénia

Zdieľané knižnice na autobusových staniciach: Ako sa zapojiť do Medzinárodného dňa darovania knihy?

Na Valentína si môžete darovať nielen lásku, ale aj knihy. Spoločnosť ARRIVA počas Medzinárodného dňa darovania knihy, ktorý tento rok pripadá na 14. február, ponúka cestujúcim možnosť priniesť prečítané knihy do zdieľaných knižníc na vybraných autobusových staniciach a dať im tak šancu osloviť ďalších čitateľov.

Juliana Krčulová|14. február 2024|09:15:05

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Minerály, skameneliny a výrobky z drahých kameňov: Objavte krásu neživej prírody v OC Mirage Žilina
Čítajte viac >

Peter Stach, hovorca spoločností ARRIVA na Slovensku, informoval, že projekt zdieľaných knižníc pre cestujúcich s názvom „Daruj knihe druhú šancu“ odštartovala spoločnosť ARRIVA v marci 2023. Zdieľané knižnice s knihami, ktoré darovali zamestnanci spoločnosti aj cestujúci, sú podľa jeho slov k dispozícii v zákazníckych centrách ARRIVA v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Námestove a Trstenej.

„To, že darovanie knihy má svoj vlastný medzinárodný deň, nám pripomína, že príbehy v knihách ľudí spájajú. Vždy, keď sa s niekým podelíme o dobrú knižku, ponúkneme mu kúsok seba. Samotný akt darovania navyše prináša radosť rovnako tomu, kto dar dostane, ako aj tomu, kto ho dáva. Preto pozývame našich cestujúcich, aby nám aj tento rok pomohli naplniť poličky zdieľaných knižníc na autobusových staniciach. Ako poďakovanie dostanú od našich kolegov malé prekvapenie a každá kniha pre deti, mládež i dospelých, ktorú cestujúci prinesú, dostane šancu nájsť si ďalšieho vďačného čitateľa,“ uviedol Peter Stach, hovorca spoločností ARRIVA na Slovensku.

Cestujúci, ktorí sa rozhodnú darovať knihu do zdieľanej knižnice v niektorom zo zákazníckych centier ARRIVA, tak môžu urobiť kedykoľvek počas otváracích hodín – stačí priniesť jednu alebo aj viac kníh a vložiť ich do poličky. Zároveň si však aj oni môžu vziať z knižnice titul, ktorý ich zaujme, a začať čítať.


Súvisiaci článok
Preslávili ho vitráže. V Martine si pripomenuli 109. výročie narodenia Vojtecha Stašíka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť