Sobota 27. 07. 2024 03:04:58 | Meniny má Božena

Tip na jarné prázdniny: Slovenské národné múzeum v Martine pripravilo pre školákov tvorivé dielne

Slovenské národné múzeum v Martine pripravilo na jarné prázdniny pre školákov tvorivé dielne v Etnografickom múzeu, Múzeu Andreja Kmeťa a Múzeu slovenskej dediny. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.

TASR|14. február 2024|17:00:06

Ilustačné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zažite Valentín na Lietavskom hrade alebo v Sobášnom paláci v Bytči
Čítajte viac >

V Etnografickom múzeu si deti v utorok 20., 27. februára a 5. marca osvoja prácu s drôtom, z ktorého si vyrobia prsteň, prívesok či iný šperk. Štvrtky 22., 29. februára a 7. marca sú určené pre fanúšikov hradov. „O 9:30 hodine môžu návštevníci absolvovať komentovanú prehliadku výstavy Hrady Turca, na ktorej nájdu modely turčianskych hradov a predmety hradnej kultúry. Deti, inšpirované výstavou, si vytvoria vlastný hrad, erb alebo pečať," uviedla Kiripolská.

V Múzeu Andreja Kmeťa si deti budú môcť vyrobiť v stredu 21. februára zvieratká z balónov. „Vo štvrtok 22. februára predstavíme v spolupráci s lektorkami z Národného parku Veľká Fatra Život v lese. Pre malé návštevníčky a návštevníkov budú pripravené náučné a hravé aktivity o lesných zvieratkách, obzvlášť o šelmách," priblížila Kiripolská.

Doplnila, že rodiny s deťmi si môžu jarné prázdniny spestriť návštevou Múzea slovenskej dediny. „Od 20. do 23. februára si v čase od 10:00 do 14:00 hodiny vyskúšajú plstenie ovčej vlny, naučia sa vyrobiť látkové bábiky - popky alebo si vytvoria vtáčiky na privolanie jari," dodala.


Súvisiaci článok
História fotografovania v Ružomberku: Fotoklub RK 1924 oslávi storočnicu veľkolepou výstavou a publikáciou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť