Sobota 07. 09. 2024 19:53:34 | Meniny má Marianna

Vodiči, pozor! Cestu pod Strečnom uzavrú. Mohli by padať ďalšie skaly

Cesta pod Strečnom je nebezpečná. Na vlastnej koži sa o tom mohli presvedčiť vodiči, ktorí tadiaľ prechádzali minulý týždeň. V našom predchádzajúcom článku sme vás informovali, že pod Strečnom vyhlásili mimoriadnu situáciu. Hrozí riziko ďalších padajúcich skál.

Radka Kostánová|12. február 2024|22:01:54

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Pod Strečnom vyhlásili mimoriadnu situáciu. Úplné uzatvorenie cesty zatiaľ nehrozí
Čítajte viac >

V piatok 9. februára bola vyhlásená mimoriadna situácia na ceste číslo I/18 pod Strečnom. Podľa slov prednostu Okresného úradu v Žiline, Kamila Rumana, sa na ceste budú vykonávať práce, aby bola zabezpečená ochrana zdravia a života ľudí. Taktiež avizoval podrobný geologický prieskum.

Úplné uzavretie cesty každú pol hodinu

Minulý piatok, 9. februára, prednosta Okresného úradu v Žiline, Kamil Ruman, ale uviedol, že by sa úplnému uzatvoreniu cesty chceli vyhnúť. Bohužiaľ, situácia to vyžaduje. Bližšie sa téme venovala verejnoprávna televízia RTVS na svojom webe spravy.rtvs.sk.

Záchranné práce, ktoré budú realizované na frekventovanej ceste pod hradom Strečno, si nakoniec vyžadujú obmedzenie dopravy. Zároveň sa prieskumu zúčastnia aj horolezci.

Kamil Ruman pre televíziu RTVS priblížil, že cestu by chceli uzavrieť už tento víkend, ale ešte nevedia, ako to bude s počasím. V tomto prípade by to malo byť intervalové 30-minútové obmedzenie z dôvodu bezpečnosti. Doplnil, že v sobotu 17. februára to bude v čase od 8:00 do 16:00 hodiny a v nedeľu 18. februára v čase od 8:00 do 14:00 hodiny. Či už aj pre horolezcov, ale aj pre bezpečnosť premávky.


Súvisiaci článok
Krízový štáb rozhodol: Mimoriadny stav platí v Žiline do odvolania, cesta v Bytčici je neprejazdná
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť