Piatok 26. 07. 2024 18:42:59 | Meniny má Anna, Hana, Anita

32-ročný zápasník MMA z Kysúc čelí obvineniu. Kriminalisti u neho objavili nelegálne zbrane

32-ročného muža z okresu Čadca obvinili žilinskí kriminalisti zo zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Informovala o tom televízia JOJ a policajti zo Žilinského kraja na sociálnej sieti.

Radka Kostánová|12. február 2024|09:45:05

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Polícia je na stope záhadnému sprejerovi z Dolného Kubína. Osoba z kamerového záznamu môže pomôcť výpoveďou
Čítajte viac >

32-ročného Mateja obvinili žilinskí kriminalisti, pretože u neho doma objavili plno nelegálnych zbraní. O tejto udalosti informovala televízia JOJ na svojej internetovej stránke noviny.sk. Informácie však priniesli aj žilinskí policajti na sociálnej sieti Facebook.

Podľa televízie JOJ tento 32-ročný muž u seba skladoval neúplné zbrane a taktiež súčiastky do zbraní. Nevyhol sa prehliadke domu, kedy ho následne policajti vzali do väzby.

MMA zápasník a člen hasičského zboru

32-ročný Matej pochádza z mesta Krásno nad Kysucou a podľa dostupných informácií je MMA zápasník a aj členom dobrovoľného hasičského zboru v meste.

„Obvinený muž si mal bez povolenia zadovážiť komponenty a viaceré vyrobené neplné zbrane, ktoré mu boli na základe príkazu sudcu pre prípravné konanie zaistené,“ objasnila krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová.

Nelegálne držané zbrane a uďalšie vedené predmety balistického charakteru boli zaslané na expertízne skúmanie.

32-ročného muža vzali do väzby

Ako ďalej televízia JOJ priblížila, na domovej prehliadke to vyzeralo ako v malej zbrojárskej dielni. Muža vzali do väzby a na súde ho sprevádzali kukláči za mimoriadne prísnych bezpečnostných opatrení.

„Okresný súd Žilina vzal obvineného do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že by mohol v trestnej činnosti pokračovať. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, bude o ňom rozhodovať Krajský súd Žilina,“ skonštatovala pre televíziu JOJ hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská.


Súvisiaci článok
Policajní hrdinovia v Žiline. Pomocou defibrilátora zachránili život nevládnej osobe
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť