Piatok 26. 07. 2024 18:42:59 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V Liptovskom Mikuláši skoncovali s čakaním v rade. Výnimočný počítač uľahčí ľuďom život

Máte povinnosti na úrade v Liptovskom Mikuláši a chcete si zaobstarať elektronický kolok či inú záležitosť súvisiacu so samosprávou? Vedenie Liptovského Mikuláša sa rozhodlo občanom uľahčiť administratívny život a čakanie v rade je minulosťou. Pomôže im totiž nový kiosk počítač s dotykovou obrazovkou.

Michal Szentivanyi|11. február 2024|16:00:03

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Spoločnosť ARRIVA informuje o zmene v autobusovej doprave počas jarných prázdnin v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Mesto Liptovský Mikuláš o novinke informuje na sociálnej sieti. „Čakaniu v radoch hovoríme v Liptovskom Mikuláši nie," začína mesto v statuse.

Prvý stroj, ktorý dokáže viacero administratívnych úkonov naraz

Liptovský Mikuláš je totiž prvé slovenské mesto, kde sa tento systém spustil. Samoobslužné multifunkčné zariadenie bude slúžiť na platbu správnych poplatkov a faktúr. Podobné prístroje už síce fungujú aj v krajskom meste Žilina, no ten v Liptovskom Mikuláši je výnimočný svojou multifunkčnosťou „V novom kiosku vo vstupnej hale mestského úradu uhradíte faktúry, ePoukazy a viaceré správne poplatky napríklad za osvedčenie podpisov, za povolenie uzavrieť manželstvo mimo úradne určenej miestnosti, za vydanie rybárskeho lístka, ohlásenie drobnej stavby a množstvo ďalších poplatkov z matričného a stavebného úradu," popisuje funkcie kiosku mesto.

Novinky, ktoré pribudnú

Občania tak už čoskoro v novom kiosku budú môcť urýchlene zaplatiť miestne dane a poplatky ako daň z nehnuteľnosti, za psa alebo poplatok za komunálny odpad prostredníctvom samostatného modulu. „V súčasnosti ich môžete uhradiť vďaka QR kódu, ktorý nájdete na rozhodnutí o vyrubení daní a poplatkov. Nové zariadenie môžete využiť počas úradných hodín mestského úradu od pondelka do piatku od 8:00 do 15:00 hodiny, v stredu do 16:30 hodiny," uzavrelo mesto.


Súvisiaci článok
Žilinčania zaplatia miestne dane aj v novom kiosku v mestskom úrade
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť