Utorok 15. 10. 2024 11:19:57 | Meniny má Terézia

Žilinčania zaplatia miestne dane aj v novom kiosku v mestskom úrade

Žilinčania môžu zaplatiť miestne dane aj cez nový platobný kiosk v priestoroch mestského úradu (MsÚ). Podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej kiosk podporuje výlučne bezhotovostné platby a občania v ňom zaplatia všetky rozhodnutia úradu, ktoré obsahujú QR kód. FOTO: Zuzana Holienčíková, hovorkyňa mesta

TASR|21. apríl 2023|17:30:55


Súvisiaci článok
Kostol Všetkých svätých v Brodne je starší, ako sa predpokladalo (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Platobný kiosk je umiestnený za prvými dverami hlavného vchodu do budovy MsÚ. „Novou službou chceme zjednodušiť a urýchliť platby pre občanov, ktorí uprednostňujú bezhotovostnú platbu. Veríme, že Žilinčanov nová služba poteší a prinesie im pri vybavovaní dostatočný komfort," priblížil vedúci ekonomického odboru MsÚ Pavol Vaščák.

Občania môžu zaplatiť dane v kiosku aktuálne počas úradných hodín a od mája v čase od 6.00 h do 20.00 h. „Zamestnanci MsÚ doručujú rozhodnutia o dani z nehnuteľnosti, dani za psa a poplatku za komunálny odpad fyzickým osobám, ktoré nemajú aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie," doplnila Holienčíková.

„Mesto aj tento rok vychádza v ústrety občanom, keďže si môžu zásielku prevziať priamo doma. V súvislosti s doručovaním rozhodnutí ich prosíme o zhovievavosť a ústretovosť, v snahe predísť prípadným nedorozumeniam," podotkol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Lehoty na zaplatenie daní a poplatku za odpad sú podľa hovorkyne mesta uvedené v rozhodnutiach. „Zaplatiť je možné bezhotovostným prevodom na účet mesta, v hotovosti alebo platobnou kartou v pokladnici MsÚ, vkladom v hotovosti v banke na účet správcu dane a po novom aj prostredníctvom platobného kiosku," dodala.

sirka.png FOTO: Facebook/Mesto Žilina


Súvisiaci článok
Mesto Liptovský Hrádok chce zvýšiť bezpečnosť chodcov. Za tržnicou vysádza zeleň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť