Piatok 26. 07. 2024 22:25:19 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Na hrade Sklabiňa sa počas roka nudiť nebudete. Uverejnili kalendár podujatí

Hrad Sklabiňa ponúka bohatý program plný kultúrnych a historických zážitkov. Na svoje si prídu obdivovatelia histórie, fanúšikovia zábavy či tí najmenší.

Daniel Jurčík|11. február 2024|15:00:30

Ilustračné foto. Zdroj: muzeum.sk

Súvisiaci článok
Dobré duše, zbystrite pozornosť! Hrad Sklabiňa hľadá dobrovoľníkov
Čítajte viac >

Vyplýva to z príspevku, ktorý uverejnil oficiálny účet hradu na sociálnej sieti. Dominovať budú podujatia, ktoré okrem zábavy mnohých návštevníkov naučia viac o histórii.

Jar bude v znamení histórie

Bohatý program začne 9. marca, kedy pri príležitosti mesiaca knihy prebehnú prednášky v hradnej pivnici s ukážkou vzácnych knižných diel. Chýbať nebude ani občerstvenie. S knihami súvisí aj druhá udalosť. Na oslavu 240. výročia narodenia spisovateľa Alojza Medňanského sa 20.apríla uskutoční nočná prehliadka.

V máji čakajú na návštevníkov až dve akcie. Tou prvou je majáles, ktorý sa bude konať 11. mája. O týždeň neskôr je na pláne ďalšia nočná prehliadka, tentoraz po stopách kráľov.

Letné udalosti sľubujú pestré zážitky

Hneď 1. júna sa potešia najmä deti, keďže na hrade prebehne oslava ich sviatku. Dve nočné prehliadky sa uskutočnia 22. júna – svätojánska s magickou ohňovou šou a 27. júla s témou hradných paní. Medzitým 6. júla čaká na návštevníkov ukážka chutí hradnej kuchyne.

Organizátori chystajú na 17. augusta Sklabinské hradné slávnosti, počas ktorých sa môžete vrátiť do 14. storočia a spoznať vtedajších rytierov či remeselníkov. Len o pár dní neskôr, 23. augusta, sa uskutočnia oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania s bohatým programom v podobe prehliadky, premietania filmu či hudobného vystúpenia.

To nie je všetko

Zoznam podujatí uzavrie 31.decembra rozlúčka so starým rokom, kedy si po prehliadke budú môcť návštevníci posedieť pri krbe v hradnej pivnici.

Ak by vás žiadne podujatie neoslovilo, nemusíte zúfať. Hrad je prístupný každý deň v roku bez výnimky sviatkov.


Súvisiaci článok
Kultúrny rok v Liptovskom Mikuláši: Na čo všetko sa môžete tešiť?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť