Štvrtok 05. 09. 2024 15:45:11 | Meniny má Regina

Policajní hrdinovia v Žiline. Pomocou defibrilátora zachránili život nevládnej osobe

Život so sebou prináša aj nepríjemné situácie. Zdravotné komplikácie či kolaps v dôsledku vážnej diagnózy je niekedy možné vyriešiť len pomocou adekvátnych prostriedkov. Reč je o automatickom defibrilačnom systéme, ktorý je v súčasných dňoch implementovaný na viacerých pracoviskách po Slovensku. Výnimkou nie je ani Žilina, kde ho využili príslušníci policajnej hliadky, a tak zachránili život bezvládneho muža.

Michal Szentivanyi|10. február 2024|16:00:31

Zdroj: freepik.com a Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Polícia riešila ďalší alkohol za volantom. 32-ročný muž z Čadce nafúkal viac ako dve promile
Čítajte viac >

Polícia o život zachraňujúcej udalosti informovala na sociálnej sieti. „Počas svojej služby prišli okolo 12. hodiny naši štyria kolegovia z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – západ na pomoc mužovi, ktorý poskytoval bezvládnej osobe ležiacej na zemi prvú pomoc," popisujú prípad policajti zo žilinského oddelenia.

Polícia siahla po automatickom defibrilátore

„Za pomoci Automatického externého defibrilátora, ktorý má polícia k dispozícií, oživovali muža až do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci. Mužovi bol následne zistený pulz a tep a bol prevezený do nemocnice," pokračuje polícia, ktorá dokonca o týchto pomôckach chystá seriál. „Defibrilátory skutočne zachraňujú životy a prvé kusy už majú vo svojej výbave aj niektoré policajné hliadky. Chystáme pre vás seriál, kde policajt a záchranár budú odpovedať na vaše otázky o AED," uzavrela polícia.


Súvisiaci článok
Veľké srdce mestských policajtov v Ružomberku. Staršia pani bola dezorientovaná, príslušníci jej pomohli
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť