Sobota 18. 05. 2024 01:54:54 | Meniny má Viola

Najlepšou čitateľkou na Kysuciach bola minulý rok Ellie. Prečítala viac ako 120 kníh

V našom minulom článku sme vás informovali, že v knižnici v Kysuckom Novom Meste každý rok vyhodnocujú detských čitateľov, ktorí prečítali najviac kníh. Mierkou ich úspešnosti je počet prečítaných kníh za celý rok.

Radka Kostánová|11. február 2024|08:45:00

Zdroj: Facebook/Mestská knižnica Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Najlepšou detskou čitateľkou sa za uplynulý rok stala Sára so 188 prečítanými knihami
Čítajte viac >

Čítanie ponúka množstvo benefitov nielen pre starších, ale aj pre mladých ľudí. Určite je oveľa lepšie, keď žiaci na základných a stredných školách viac čítajú, než sú na mobilných telefónoch.

Knižnica v Kysuckom Novom Meste každý rok vyhodnocuje najlepšieho čitateľa do 15 rokov. Najlepší čitateľ je potom „vystavený“ v Galérii slávnych prstov, ktorá archivuje odtlačky usilovných prstíkov čítajúcich v kysuckonovomestskej knižnici.

„Každý rok do galérie pribudne odtlačok prsta ruky toho detského čitateľa, ktorý prelistoval a prečítal najviac strán kníh zapožičaných z knižnice,“ doplnili zástupcovia knižnice na sociálnej sieti.

Usilovná žiačka

Minulý rok získala právo vložiť odtlačok svojho prsta Ellie F. Za rok 2023 prečítala 124 kníh a prelistovala 20 986 strán. Úspech a uznanie si zaslúži aj druhé miesto, ktoré získala Lilien Š. s prečítanými 110 knihami.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Kultúrny rok v Liptovskom Mikuláši: Na čo všetko sa môžete tešiť?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť