Sobota 27. 07. 2024 03:00:24 | Meniny má Božena

Opitou vodičkou na Kysuciach bola starostka Lodna. Súd bol nekompromisný, šéfka obce príde o mandát

V utorok 6. februára sa sociálnymi sieťami a cez oficiálne policajné konto začala šíriť správa o dolapení opitej vodičky na Kysuciach, ktorú nakoniec aj obvinili. Tá sa svojím vozidlom Škoda pohybovala po vozovke skutočne podozrivo a nestabilne. Vodičku nakoniec policajtom nahlásili samotní občania, no teraz sa ukázalo, o koho vlastne išlo. Obvinenou šoférkou je totiž starostka obce Lodno, ktorá má v kontexte tohto prečinu za sebou už aj súdne pojednávanie. Trest ju neminie.

Michal Szentivanyi|6. február 2024|15:00:12

Zdroj: obec-lodno.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Policajti na Kysuciach vystopovali opitú vodičku. Za jej dolapenie môžu aj všímaví občania
Čítajte viac >

Identitu opitej vodičky priniesol portál MY Kysuce. Informáciu o tom, že polícia vodičku obvinila, sme priniesli v utorok 6. februára v popoludňajších hodinách. V tom čase sa však ešte nevedelo, že ide o samotnú šéfku obce Lodno Moniku Tvrdú. Celý incident sa odohral ešte v sobotu 3. februára.

Screen Shot 02-06-24 at 02.29 PM.JPG Zdroj: obec-lodno.sk

Podnet prišiel od občanov

Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto po vozidle následne začala pátrať, pretože sa k ním správy o podozrivej jazde najskôr šírili len cez nepriamych svedkov. Vodičku nakoniec vypátrali, o čom v utorok 6. februára informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. „Vozidlo bolo spozorované a odstavené na miestnej komunikácii v obci Lodno, pri ktorom sa nachádzala aj vodička. Následne bola policajnou hliadkou vodička vozidla Škoda kontrolovaná a podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,38 promile," popisuje Kremeňová, ktorá dodala, že 51-ročnú ženu obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spracovali podnet na návrh na podanie obžaloby na obvinenú ženu.

Starostka v dôsledku prečinu príde o funkciu a obec tak čakajú nové voľby

Tá má už mimochodom súdne pojednávanie za sebou. Výsledok starostku Moniku Tvrdú zrejme nepoteší, keďže podľa portálu MY Kysuce príde o mandát. Tvrdá tak strávila celý víkend v policajnej cele. Po príchode na súd starostku už priviedli v putách. Tvrdá sa pred novinármi kryla papiermi a bundou. Okresný súd v Žiline nakoniec Moniku Tvrdú uznal vinnou z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Sudkyňa trestným rozkazom uznala obvinenú za vinnú z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložila jej peňažný trest vo výmere 2 000 eur. V prípade, že by bol peňažný trest úmyselne zmarený, sudkyňa ustanovila obvinenej aj náhradný trest odňatia slobody vo výmere dva mesiace," povedala pre portál MY Kysuce hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

Portál zároveň dopĺňa, že obec tak vo veľmi blízkej budúcnosti čakajú voľby o novej vedúcej osobnosti obce, ktoré sa môžu spojiť aj s prezidentskými voľbami, ktoré sa uskutočnia na jar. Podľa ústavných zákonov ich musí vyhlásiť Národná rada Slovenskej republiky.


Súvisiaci článok
Alkohol za volantom opäť úradoval. Políciu potrápil 58-ročný Kysučan a 19-ročný mladík z Nesluše
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť