Piatok 06. 09. 2024 12:58:55 | Meniny má Alica

Manifest: Prečo mladí ľudia pociťujú skepsu z aktuálneho stavu sveta?

Ak máte chuť na originálne a veľmi aktuálne predstavenie, nezmeškajte novú inscenáciu v Mestskom divadle Žilina. Dozviete sa, prečo mladí ľudia pociťujú akúsi skepsu z aktuálneho stavu sveta a či sa ocitajú v izolácii, alebo skôr v samote. Verejná generálka predstavenia začína dnes 2. februára o 18:00 hodine a premiéra predstavenia bude zajtra 3. februára o 19:00 hodine. Dĺžka predstavenia je 70 minút bez prestávky. Vhodné pre divákov starších ako 15 rokov.

Radka Kostánová|2. február 2024|10:45:22

Zdroj: divadlozilina.eu

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Ochutnáte legendárne buchty alebo zažijete najlepší bozk života?
Čítajte viac >

V našom minulom článku sme vás informovali, že Mestské divadlo Žilina si pripravilo v novom roku 2024 niekoľko noviniek. Tou je aj nové predstavenie Manifest, ktoré má verejnú generálku dnes 2. februára o 18:00 hodine.

Tento projekt pochádza z pera režiséra Pavla Viechu spolu s dramaturgičkou Danielou Brezániovou. Obaja sa v ňom rozhodli pracovať s autentickými manifestami, denníkmi či esejami mladých ľudí do 21 rokov. Bolo to počas obdobia rokov 2021 až 2024.

Manifest-4-scaled.jpg Zdroj: divadlozilina.eu

Autori predstavenia vďaka tomu nazerajú na súčasnú spoločnosť cez študentov a mladých ľudí, u ktorých čoraz viac spoločnosť pociťuje istú skepsu z aktuálneho stavu nášho sveta. Navyše sa ocitajú v izolácii, sú vystavení samote, ale zároveň majú prirodzenú potrebu identifikovať sa, túžia niekam patriť a táto túžba ich môže viesť k radikalizácii a extrémnym činom.

Osviežením je, že do pripravovania predstavenia Manifestu sa mohli zapojiť aj mladí študenti a študentky zo Slovenska vďaka výzve Mestského divadla Žilina v tvorbe esejí. Mali ich tvoriť na tému: Musíme prevziať zodpovednosť do vlastných rúk! Svet plynie do záhuby a môžu za to rozhodnutia, ktoré som nespravil/a ja. Ako bude vyzerať budúcnosť? Kto za to môže? A čo s takým človekom?

Manifest-3-scaled.jpg Zdroj: divadlozilina.eu

Príďte si vychutnať túto sviežu novinku už dnes 2. februára o 18:00 hodine a zajtra 3. februára 2024 o 19:00 hodine do Mestského divadla Žilina.

VSTUPENKY na predstavenia si môžete kúpiť ONLINE alebo na pokladni divadla.


Súvisiaci článok
Ako vidia súčasnosť mladí ľudia a študenti? Autorský projekt Manifest vám dá odpoveď
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť