Sobota 07. 09. 2024 17:05:53 | Meniny má Marianna

Žilinská univerzita v Žiline vyhlásila súťaž pre mladé talenty: Objav PEDAS - Študuj dopravu - Zelená doprava

Žilinská univerzita v Žiline vyhlásila súťaž pre stredné školy. Cieľom je nájsť talentovaných študentov a vytvoriť im priestor pre tvorbu vlastného súťažného projektu, v ktorom môžu tvorivo aplikovať nadobudnuté teoretické vedomosti a odborné zručnosti. Zástupcovia Fakulty prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov UNIZA o tom informovali na webovej stránke objavpedas.sk.

Radka Kostánová|29. január 2024|17:31:04

Zdroj: Facebook/Žilinská univerzita v Žiline

Súvisiaci článok
Mladému Kolumbijcovi sa zrútil svet. V Žiline chcel študovať leteckú dopravu, teraz potrebuje pomoc
Čítajte viac >

Zástupcovia Fakulty prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov UNIZA na objavpedas.sk pozývajú všetkých stredoškolákov, aby sa zapojili do súťaže Objav PEDAS - Študuj dopravu - Zelená doprava. Ako ďalej na stránke informovali, hlavným cieľom súťaže je vyhľadať talentovaných žiakov stredných škôl a vytvoriť im priestor pre tvorbu vlastného súťažného projektu, v ktorom môžu tvorivo aplikovať nadobudnuté teoretické vedomosti a odborné zručnosti.

„V súťaži môžu získať atraktívne ceny, životné zážitky a skúsenosti, ktoré ich môžu nasmerovať bližšie k budúcemu povolaniu v oblasti dopravy," uviedla pre TASR Adriana Valentovičová z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

Organizátori súťaže chcú spolu s jej partnermi posilniť a podporiť vzťah žiakov k štúdiu dopravných odborov a hľadaniu ekologických riešení dopravných systémov pre udržateľné smerovanie dopravy v spoločnosti.

Podmienky zapojenia

Stredná škola, ktorá sa chce so svojimi žiakmi do súťaže zapojiť, by mala do stredy 15. mája 2024 na mailovú adresu objavpedas@fpedas.uniza.sk poslať:

  • v elektronickom vyhotovení prihlášku do súťaže spolu s čestným vyhlásením,
  • textový dokument na vybranú tému zo šiestich kategórií,
  • prezentáciu dokumentujúcu základné poznatky problematiky a návrhy projektu.

Streda 15. máj 2024 je posledným dňom na doručenie záväzných prihlášok. Pamätajte si, že rozhodujúci je dátum odoslania správy na mailovú adresu. Prihlášku nájdete na TOMTO ODKAZE.

„Fakulta chce aj touto formou rozvíjať vzťah žiakov k štúdiu dopravných odborov a k hľadaniu ekologických riešení dopravných systémov pre udržateľné smerovanie dopravy v spoločnosti," dodala pre TASR koordinátorka súťaže Eva Nedeliaková.

plagat_sutaz_objav_pedas_2024.jpg Zdroj: objavpedas.sk


Súvisiaci článok
Rozhodnite o svojej budúcnosti na Dni otvorených dverí Stavebnej fakulty v Žiline. Čaká vás neopísateľný zážitok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť