Sobota 14. 09. 2024 19:47:22 | Meniny má Ľudomil

Prípad kysuckej spaľovne sa posúva ďalej. Kysucké Nové Mesto iniciovalo stretnutie s envirorezortom

Už niekoľko týždňov občania Kysuckého Nového Mesta na čele s vedením protestujú proti činnosti tamojšej spaľovne, ktorá spadá pod spoločnosť FCC Slovensko. Mesto v týchto dňoch nielenže pripomína prebiehajúcu petíciu v uliciach, ale už iniciovalo aj stretnutia s tými najvyššími - ministerstvom životného prostredia. Rezortu boli adresované pripomienky a nespokojnosť, ktorú občania pociťujú.

Michal Szentivanyi|27. január 2024|16:15:12

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Kysucká spaľovňa pije miestnym krv. Bijú preto na poplach a žiadajú jej koniec, v hre je rekonštrukcia
Čítajte viac >

O stretnutí s predstaviteľmi Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky mesto píše na sociálnej sieti. „Dňa 4. januára 2024 prijalo vedenie Kysuckého Nového Mesta list v predmete Hygienizácia odpadu využitím odpadového tepla. Predmetný list adresovalo Ministerstvo životného prostredia, sekcia Posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Ministerstvo žiada od mesta vyjadrenie k zámeru firmy FCC Slovensko, s. r. o. o začatí správneho konania v predmetnej veci hygienizácie odpadu využitím odpadového tepla," popisuje mesto.

Mesto následne ako dotknutá obec malo za povinnosť povoľujúcemu orgánu zverejniť túto informáciu občanom. „To bolo publikované od 8. januára 2024 prostredníctvom úradnej tabule a web stránky mesta. Od daného dátumu plynie 21 dňová lehota na možnosť sa vyjadriť," pripomína vedenie Kysuckého Nového Mesta.

Mesto má už za sebou aj stretnutie s vedením envirorezortu

Dňa 23. januára 2024 boli dokončené pripomienky, ktoré boli zaslané ministerstvu na príslušnú sekciu. „Pár dní predtým bolo na žiadosť mesta zorganizované stretnutie na úrovni predstaviteľov mesta, odborníkov, miestnych aktivistov, so štátnym tajomníkom Filipom Kuffom a vybranými zodpovednými pracovníkmi z ministerstva životného prostredia," pokračuje vedenie mesta. Cieľom tohto stretnutia bolo podľa Kysuckého Nového Mesta tlmočiť nespokojnosť občanov a ich záujem o bezpečnosť prevádzkovania predmetnej spaľovne. „Zároveň sme ministerstvo informovali o prebiehajúcej petícii, ktorej organizátormi je petičný výbor a aktivisti z radov občanov mesta," informovalo mesto o najnovších posunoch v tomto prípade.


Súvisiaci článok
V Kysuckom N. Meste protestovali proti spaľovni, prevádzkovateľ kritiku odmieta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť