Streda 18. 09. 2024 18:40:51 | Meniny má Eugénia

Vlci Žilina si v Žiari pripísali cenný bodový zisk. Bola to však napínavá gólová naháňačka

V rámci 35. kola Tipos Slovenskej hokejovej ligy sa tím Vlci Žilina stretol v piatok 26. januára s „Indiánmi" zo Žiaru nad Hronom. Zápas sa hral vonku v Slovalco Aréne. Hneď v úvode treba povedať, že išlo o mimoriadne napínavý zápas a žiadna tretina nebola bez gólu. V prospech Vlkov sa rozhodlo až v posledných sekundách riadneho hracieho času, no na túto gólovú naháňačku hráči zrejme len tak nezabudnú.

Michal Szentivanyi|27. január 2024|08:00:28

Zdroj: Facebook/Vlci Žilina

Súvisiaci článok
Vlci Žilina zdolali Skalicu v gólovej prestrelke
Čítajte viac >

Všetko sa otvorilo v prvom dejstve duelu tímov DOXXbet VLCI Žilina a HK MŠK Indian Žiar nad Hronom, kedy Vlci skórovali hneď dvakrát. Prvýkrát to prišlo od Marca Halamu, ktorý otvoril zápas v 13. minúte gólom na 0:1. V ďalšej tretine pridal súperovi gól aj Juraj Bezúch. Súperi však stav do konca druhej tretiny dorovnali a začal sa veľký súboj. V 43. minúte súper zo Žiaru nad hronom už viedol 3:2, no vyrovnávajúci gól prišiel v 48. minúte od Šimona Betáka, a všetko tak bolo zase otvorené. Súper sa však opäť presadil v 52. minúte, no aj tento stav Vlci dorovnali gólom Róberta Vargu. A bol to práve Varga, ktorý v 58. minúte rozhodol zápas ešte v riadnom hracom čase. V 35. kole SHL si tak Vlci Žilina pripísali ďalšie, no pomerne vydreté víťazstvo nad HK MŠK Indian Žiar nad hronom a ostávajú na poste lídra tabuľky, a to s pomerne veľkým náskokom - s 96 bodmi.

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – DOXXbet Vlci Žilina 4:5 (0:1, 2:1, 2:3)

Góly: 38. Tatár (Halama, Pač), 38. Magdolen (Gašpar, Kobolka), 43. Rajčan (Brumerčík, Barčík), 52. Šramaty – 13. Halama (Koyš, Mráz), 25. Bezúch (Šmida, Jansons), 48. Beták (Safaraleyev, Halama), 52. Varga (Jansons, Mráz), 58. Varga (Dyakov, Koyš)

Ernest Bokroš, hlavný tréner: „Dnes sme asi naozaj nahnevali súpera, pretože tak, ako mal blízko k bodom už dlho mať nebude. Zápas sme museli dvakrát otáčať, bolo to veľmi náročné stretnutie, no dnes k tomu hráči pristúpili veľmi dobre. Po hernej aj mentálnej stránke sme sa k tomu postavili tak, ako to bude aj v zápasoch playoff. Dobrá hra, dali sme góly, samozrejme, niektorí hráči mali slabší deň, ale druhí im v tom pomohli a zachránili výsledok.“

Marco Halama, útočník: „Dnešný zápas by som rozdelil na dve fázy, prvú časť sme hrali fakt dobre, dostali sme sa do rýchleho vedenia. Potom to Žiar otočil zrovna v našej presilovke, keď sme dostali dva góly v priebehu myslím 30 sekúnd, čo by sa nemalo stávať, no aj taký je hokej, je to šport. Potom sme sa k tomu dobre postavili, dali sme hneď ďalší gól, na čo súper síce stihol reagovať, ale hrali sme dokonca a strelili sme ten víťazný gól my.”

DOXXbet Vlci Žilina sa najbližšie predstavia na ľade súpera z Topoľčian. Zápas sa odohrá najbližšiu stredu 31. januára o 18:00 hodine.


Súvisiaci článok
Špeciálne dresy žilinských hokejistov z finálového víkendu JOJ Šport Slovenského pohára sa predali za takmer 5-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť