Utorok 07. 05. 2024 19:52:37 | Meniny má Monika

Štefan Farkaš: V Žilinskom kraji je málo prípadov nahlásených krádeží vozidiel

Redakcia SP 21 sa opýtala Štefana Farkaša, zakladateľa aplikácie HAKA, ktorá sa primárne venuje krádežiam automobilov a efektívne pomáha pri odhaľovaní trestnej činnosti, ako je na tom Žilinský kraj s počtom nahlásených ukradnutých vozidiel. Farkaš pre redakciu SP 21 uviedol, že v Žilinskom kraji neevidujú veľké množstvo nahlásených podnetov o stratených vozidlách. V mnohých prípadoch je to podľa neho aj vďaka pohotovej práci príslušníkov polície v Žilinskom kraji. Foto: Facebook / Stefan Farkas Hakapatranie

Juliana Krčulová|15. február 2022|20:07:32

„Sem-tam pribudne nejaké vozidlo do pátrania v Žilinskom kraji, ale nemáme ich nejako veľa nahlásených z tejto časti Slovenska. Je to minimálne množstvo nahlásených prípadov krádeží oproti takej Bratislave. Krádeží je v Žilinskom kraji menej oproti Slovensku a zvyčajne sú to prípady, kedy ľudia chodia do tohto kraja na nejaké dovolenkové vyžitia, na hotely, do rezortov v okolí Žiliny, smer na Martin, Vrútky, Ružomberok, tam sa auta strácajú,“ uviedol pre redakciu SP 21 Štefan Farkaš.

Podľa jeho slov väčšina nahlásených ukradnutých vozidiel v Žilinskom kraji patrí turistom a cudzincom, ktorí do tohto kraja prišli dovolenkovať. „Zvyčajne sú to vozidlá turistov, ktorí tento kraj navštívia na dovolenke, a auto sa im stratí z dovolenkového rezortu,“ ozrejmil Farkaš.

247091021_383827886768584_1241911829224536376_n.jpg

Redakcia SP 21 sa zakladateľa aplikácie HAKA opýtala, či v Žilinskom kraji stúpol počet nahlásených ukradnutých vozidiel oproti roku 2021. „Oproti roku 2021 sme nezaznamenali nič mimoriadne, počet nahlásených ukradnutých vozidiel je stále v rovnakých hodnotách. V tejto oblasti nie je veľa podnetov, pretože rýchlosť vypátrania strateného vozidla policajnými príslušníkmi zo Žilinského kraja je veľmi dobrá. Preto sa náš príspevok na stránke nikdy dlho neohreje,“ uzavrel pre redakciu SP 21 Štefan Farkaš.


Súvisiaci článok
Športcentru Karpatská sa blýska na lepšie časy. Župa ho chce získať výmenou za iný pozemok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť