Štvrtok 19. 09. 2024 15:44:37 | Meniny má Konštantín

Prestupové novinky zo žilinskej kabíny: Prichádza Dyakov, odchádza Pacalaj

V prestupovom období sa začali intenzívne rokovania a zmeny v zostave sa dotkli aj Vlkov Žilina. Kirill Dyakov oznámil, že sa pripojí k tímu, zatiaľ čo hokejisti spod Dubňa sa rozlúčili s Marekom Pacalajom. Jakub Pišoja a Michal Juščák nateraz odišli na hosťovanie do Považskej Bystrice.

Juliana Krčulová|24. január 2024|13:15:12

Zdroj: vlcizilina.hockeyslovakia.sk

Súvisiaci článok
SNOW SHOW 2024, najväčší bezplatný test lyží a snowboardov na Slovensku, v Snow Paradise Veľká Rača Oščadnica už 27-28.1.2024
Čítajte viac >

V prestupovom období sa začali intenzívne rokovania a zmeny v zostave sa dotkli aj Vlkov Žilina. Na oficiálnom webe žilinského hokejového tímu o tom informoval marketingový a obchodný manažér tímu, Dávid Košút.

„Počas uplynulých dní došlo k dohode s extraligovým klubom HC 19 Humenné na výmene hráčov Mareka Pacalaja a Kirilla Dyakova do konca aktuálnej sezóny. Pod Dubeň mieri 30-ročný bek s početnými skúsenosťami z KHL či TIPOS extraligy,“ priblížil Košút s tým, že fanúšikovia mohli Kirilla na Slovensku prvýkrát registrovať v sezóne 2021/22, kedy v drese Zvolena nastúpil v 22 zápasoch a pripísal si na svoje konto deväť kanadských bodov. Nasledujúcu sezónu potom strávil v Liptovskom Mikuláši, z ktorého putoval v aktuálnom ročníku do Humenného, kde dosiahol v 36 odohraných dueloch 11 bodov.

Dvadsaťdeväťročný obranca Marek Pacalaj sa presúva na východ krajiny. Po takmer troch sezónach v tíme Vlkov Žilina ukončí aktuálnu sezónu v Humennom.

„O Kirilla sme prejavili záujem už pred aktuálnou sezónou, kedy sme sa aj osobne stretli. Pri jeho kvalitách všestranného obrancu sme nedokázali v tom čase konkurovať extraligovej ponuke. V aktuálnom období má HC Humenné vyšší počet cudzincov ako môže nastúpiť v zápase podľa pravidiel SZĽH. Po viacerých jednaniach pristúpili obe strany k vzájomnej dohode výmeny oboch hráčov. Marek aj vzhľadom na svoje hokejové ciele akceptoval tento prechod do vyššej súťaže.

Dyakov je veľmi skúsený hráč, ktorý si je vedomý prístupu, ktorý zápasy vyhráva. Má nadštandardné rozhodovanie s pukom pod tlakom, najmä vo vypätých momentoch. Ďalšia z predností hráča je hra v oslabení, kde sa nebojí obetovať svoje telo pre tímový úspech. V tomto období môže zohrať určité riziko pri angažovaní zahraničných hráčov kultúrny šok a prechod do nového prostredia. Kirill je na Slovensku už 2 a pol roka a teda aj tento faktor prispeje k tomu, aby hneď zapadol a ukázal svoj potenciál od prvého zápasu,” okomentoval plánovaný prestup František Skladaný, výkonný riaditeľ klubu DOXXbet Vlci Žilina.

Marketingový a obchodný manažér tímu, Dávid Košút, ďalej oznámil, že Michal Juščák a Jakub Pišoja sa chystajú na hosťovanie do Považskej Bystrice, aby si zlepšili svoje zápasové skúsenosti pred nadchádzajúcim playoff. Pripoja sa tak s obrancovi Jánovi Nahálkovi, ktorý hrá za Panterov od konca novembra. Hosťovanie hráčov skončí posledný deň prestupového obdobia, a to vo štvrtok 15. februára 2024.


Súvisiaci článok
Aj vy máte možnosť byť pri hokejovej dráme po zvyšok sezóny. Žilinskí Vlci majú v rukáve výhodné permanentky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť