Streda 18. 09. 2024 06:28:46 | Meniny má Eugénia

Polícia odhalila za týždeň 38 vodičov pod vplyvom alkoholu. Alkohol bol aj príčinou dopravných nehôd

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji 38 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

TASR|23. január 2024|18:30:07

Ilustračná fotka. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Muž sa v Liptovskom Hrádku pokúšal uniknúť hliadke. Čoskoro mal nastúpiť do väzenia
Čítajte viac >

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkali 15 nad jedno promile, u 12 vodičov zistili alkohol pod jedno promile. „Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 11 vodičov nemotorových vozidiel. Dychovej skúške sa odmietol podrobiť jeden vodič. Šiesti vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Policajná hliadka namerala v sobotu 20. januára okolo 15:45 hodiny v Rudine v okrese Kysucké Nové Mesto 41-ročnému vodičovi Škody pri dychovej skúške 2,31 promile alkoholu. Ďalší vodič viedol v sobotu okolo 14:15 hodiny v obci Ďurčiná v okrese Žilina osobné auto Škoda, s ktorým narazil do vyvýšeného svahu a zostal stáť. Pri dychovej skúške namerali policajti 36-ročnému vodičovi 1,96 promile alkoholu, dodala Kremeňová.


Súvisiaci článok
Dopravná nehoda v tuneli Horelica si vyžiadala život: Polícia obvinila 46-ročného muža
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť