Štvrtok 19. 09. 2024 14:07:09 | Meniny má Konštantín

Dopravná nehoda v tuneli Horelica si vyžiadala život: Polícia obvinila 46-ročného muža

V našom predchádzajúcom článku sme vás informovali, že v sobotu 20. januára došlo na ceste prvej triedy číslo 1/11A v katastrálnom území mesta Čadca k tragickej dopravnej nehode.

Radka Kostánová|21. január 2024|16:16:32

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Súvisiaci článok
Tragická nehoda v Čadci. V tuneli Horelica vybuchlo jedno auto, muž neprežil
Čítajte viac >

Informovali sme vás, že v sobotu 20. januára pri dopravnej nehode v tuneli Horelica zomrel jeden muž. Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, médiá informovala, že vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci v súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou obvinila 46-ročného muža z trestného činu usmrtenia podľa § 149 ods. 4 Trestného zákona s poukazom na § 138 písm. h) Trestného zákona.

„Zároveň spracovala podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby," doplnila Kremeňová.

Dopravná nehoda v tuneli Horelica:

Pri dopravnej nehode v tuneli Horelica zomrel jeden muž. Ako informovala Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 46-ročný vodič z Čadce viedol osobné motorové vozidlo značky Opel v smere od Krásna nad Kysucou do Čadce. Potom z doposiaľ presne nezistených príčin pri výjazde z tunela Horelica prešiel s vozidlom do protismeru a tam došlo k čelnej zrážke s protiidúcim osobným motorovým vozidlom značky Škoda s poľským evidenčným číslom.

„Po čelnej zrážke došlo k vznieteniu vozidiel. Po uhasení požiaru bolo vo vozidle Škoda nájdené torzo tela osoby neznámej totožnosti. 46-ročný vodič bol prevezený na ošetrenie. Vodič vozidla značky Opel sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,92 mg/l (1,92 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," doplnila Kremeňová.

Hovorkyňa dodala, že ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá.


Súvisiaci článok
Po čelnej zrážke vozidiel v tuneli Horelica došlo k ich vznieteniu. 46-ročný vodič nafúkal skoro dve promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť