Utorok 17. 09. 2024 18:43:01 | Meniny má Olympia

MŠK Žilina odhalil plán prípravy B-čka. Nastali zmeny v kádri a známe sú aj termíny zápasov

Ani sme sa nenazdali, a už je tu zimná sezóna. Rezerva futbalového klubu MŠK Žilina - B má za sebou prvé dni zimnej prípravy. Zdá sa, že svojou verziou bude podobná, ako po minulé roky. Nateraz však už poznáme bližšie detaily, zmeny v kádri a aj termíny prípravných zápasov. Je toho skutočne mnoho, čo čaká futbalistov populárneho B-čka.

Michal Szentivanyi|18. január 2024|10:00:12

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Žilinský futbal sa ocitol na veľkom plátne. Reakcie na nový dokumentárny seriál sú bohaté
Čítajte viac >

O detailoch informoval klub na svojom webe. Počas tejto zimy skupinu čaká šesť prípravných duelov, pričom sa proti ním postavia súperi z Česka, Poľska či Maďarska. „V prechodnom období dostali chalani individuálne plány, ktoré poctivo plnili a boli dobre predpripravení na začiatok prípravy. Od prvých dní sme sa teda mohli venovať aj futbalovým veciam. Jediným rozdielom je, že príprava bude o čosi dlhšia kvôli neskoršiemu štartu II. ligy," povedal k príprave futbalového B-čka tréner Vladimír Veselý.

Veselý mal však čo povedať aj k lokáciam, kde futbalisti zimnú skúšku absolvujú. „Veríme, že to budú kvalitné previerky. Niektorých z nich ako Sigma, Baník, Třinec) už poznáme z minulých príprav, takže sa tešíme na opätovné meranie síl. Novinkami sú súboje s rezervami Diósgyőru či Wisly, bude to teda pestré," dodal.

417871389_765312258966713_7391288353598882100_n.jpg Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Nastali aj zmeny v kádri

Tréner priznal aj zmeny v kádri. "Teší nás, že aj o hráčov "B"- tímu je v Niké lige záujem, čoho dôkazom je Vinco Chyla. To ukazuje dobré smerovanie klubu. Mariánovi Tandarovi a Filipovi Mrázovi končili zmluvy plus výmena Tima Hranicu za Maťa Gomolu, ktorý momentálne trénuje s nami. Nebolo to teda nejaké hektické, ale pár zmien sme urobili. V kádri máme troch nováčikov, jedným z nich je stopér či defenzívny záložník Adama Drame z Afriky, ktorého príchod je v štádiu riešenia. Na skúške je tu aj dvojica útočníkov Martin Ramirez z Čile a Ukrajinec Dmytro Zhylinskyi zo Sniny," vysvetlil podrobnosti Veselý.

Plán prípravných zápasov je nasledujúci:

sobota 20. januára | MŠK Žilina – Diósgyőr VTK II (Štadión MŠK Žilina, 10:00)

sobota 27. januára | Wisla Krakov II – MŠK Žilina (Krakov)

sobota 3. februára | MŠK Žilina – SK Sigma Olomouc "B" (Štadión MŠK Žilina)

sobota 10. februára | MŠK Žilina – FC Baník Ostrava "B" (Štadión MŠK Žilina)

sobota 17. februára | MŠK Žilina – Górnik Zabrze II (Štadión MŠK Žilina)

sobota 24. februára | MŠK Žilina – FK Třinec (Štadión MŠK Žilina)

Začiatok jarnej časti druhej futbalovej ligy je naplánovaný na nedeľu 3. marca | MŠK Žilina – FK Spišská Nová Ves (Štadión MŠK Žilina, 10:30)


Súvisiaci článok
MŠK Žilina skončila jeseň prehrou, prvú šestku musí ešte na jar potvrdiť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť