Streda 18. 09. 2024 09:16:19 | Meniny má Eugénia

Žilinský futbal sa ocitol na veľkom plátne. Reakcie na nový dokumentárny seriál sú bohaté

Začiatok zimnej prípravy futbalového klubu MŠK Žilina sa odohral pomerne netradične. Osadenstvo tímu si totiž namiesto šatne sadli do kresiel v kine. Čo bolo za touto príjemnou povinnosťou? Nuž, okrem tréningového drilu sa režisér nového seriálu aj hráči rozhodli prísť pred veľké plátno, aby si vychutnali časti dokumentárneho seriálu, ktorý v danom segmente hovorí o žilinskej futbalovej generácii. Hráči a kompetentní si teda pozreli všetko to, čo všetko tvorcovia Voyo seriálu Do neba a do pekla: Generácia Žilina pod Dubňom počas jesennej časti natočili.

Michal Szentivanyi|12. január 2024|17:30:26

Zdroj: mskzilina.sk/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Vstupenky na zápas MŠK s Interom za 1 euro sú už v predaji
Čítajte viac >

O tom, ako hráči reagovali na spomínanú a netradičnú kinopremiéru seriálu informoval samotný klub MŠK Žilina na svojom webe. Boli to práve hráči, ktorí sa pravidelne odievajú do žltozelených dresov a ktorí si prišli vychutnať aj s fanúšikmi v Ster Century Cinemas v OC Mirage predpremiéru prvých dvoch epizód tohto seriálu.

IMG_5738.jpg Zdroj: mskzilina.sk/ Daniel Stehlík

„Vo futbale je milión emócií. Diváci však nevidia dovnútra, do toho, čo hráči prežívajú, s čím musia bojovať mimo trávnika, koľko je to odopierania, osobného boja. Aká je vlastne cena za túžbu zažiariť? Ako sa tvorí futbalová superstar – od malého talentu až po miliónového hráča? Našim cieľom bolo dostať sa čo najhlbšie, do hláv chalanov, ale aj do fungovania futbalového biznisu. O snoch o odchode do väčších klubov, pozadí skautingu, o odopieraní, rivalite. To všetko chceme odhaliť tak autenticky, akoby bol divák priamo súčasťou deja,“ povedali o tomto diele tvorcovia seriálu Andrea Václavínek, ktorá v ňom fungovala ako producentka a scenáristka a Marek Prochác ako režisér a producent.

Veľa toho mal na srdci aj samotný Jozef Antošík

K predpremiére mal čo povedať aj majiteľ klubu MŠK Žilina a dlhoročný matador Jozef Antošík. „Nakoľko som zžitý s prostredím dlhodobo, v týchto dvoch epizódach ma neprekvapilo nič nejak zásadne. Bolo to originálne bez prerušovaní, autentické výpovede i situácie. Najviac ma zaujala bezprostrednosť chalanov a práve spôsobilosť komunikovať. U športovcov to nie je pravidlom, preto som hrdý, že chalani sú komunikačne na takejto úrovni," povedal Antošík bezprostredne po odpremietaní spomínaných epizód seriálu.

1bf057405a1e6dfd9a606b9ee915ebb9.jpg Zdroj: mskzilina.sk/ Daniel Stehlík

Pozitívne pocity neskrýval ani tréner Jaroslav Hynek. „Všetci sme sa s tým popasovali najlepšie, ako sme vedeli. Verím, že fanúšikovia si to užijú, my sme si to užili. Je to dobrá ukážka cesty futbalistu cez skutočné príbehy a skúsenosti. Tvorcovia to dobre namixovali, boli tam úsmevné i motivačné situácie. Hráčsky vývoj, prístup áčkarov i bývalých hviezdnych odchovancov môže byť pre mladšie ročníky nasledovaniahodné. Videli sme len prvé dva diely, takže sa tešíme na ďalšie diely, kde to bude ešte viac o našej mládeži a Akadémii MŠK," prezradil Hynek.

IMG_5744.jpg Zdroj: mskzilina.sk/ Daniel Stehlík


Súvisiaci článok
MŠK Žilina predlžuje platnosť jesenných permanentiek až do konca sezóny. Platia aj na Inter Miláno
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť