Štvrtok 19. 09. 2024 19:04:48 | Meniny má Konštantín

48 nominácií, 11 kategórií, 1 projekt: Srdce na dlani si odniesol aj študent doktorandského štúdia Michal Kubaščík

V krajských dobrovoľníckych centrách sa uskutočnili slávnostné oceňovania dobrovoľníkov, dobrovoľníckych projektov a iniciatív v rámci projektu Srdce na dlani. Medzi nimi bol aj Michal Kubaščík, ktorý už osem rokov pomáha v Centre voľného času sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste. Jeho dobrovoľnícka práca zahŕňa nielen duchovnú prípravu, ale aj programovanie, 3D tlač a animátorské schopnosti. Michal je tiež študentom doktorandského štúdia aplikovanej informatiky na Žilinskej univerzite v Žiline.

Juliana Krčulová|17. január 2024|12:45:50

Zdroj: kysuckenovemesto.sk

Súvisiaci článok
Ocenenie Srdce na dlani získalo tento rok 11 výnimočných dobrovoľníkov zo Žilinského kraja
Čítajte viac >

Srdce na dlani: Ocenili najlepších dobrovoľníkov Žilinského kraja

V minulom roku sa v novembri a decembri v krajských dobrovoľníckych centrách uskutočnili slávnostné ceremoniály, na ktorých sa oceňovali dobrovoľníci, dobrovoľnícky projekty a iniciatívy v rámci projektu Srdce na dlani. Za Žilinský kraj sa oceňovanie uskutočnilo v stredu 6. decembra v Kultúrnom dome Andreja Hlinku v Ružomberku.

Podľa Zuzany Vojtušovej zo Žilinského dobrovoľníckeho centra bolo v roku 2023 podaných 48 nominácií, ktoré sa následne rozdelili do 11 kategórií. Medzi ocenenými boli ako jednotlivci, tak aj kolektívy. O tom, kto dostal prestížne ocenenie, rozhodla štvorčlenná nezávislá komisia, ktorú tvorili ženy podporujúce dobrovoľníctvo.

V komisii boli Mirka Petríková, spoluzakladateľka organizácie Keric z Kysúc, ktorá pracuje s deťmi a mládežou, Anna Kútniková, odborná garantka komunitného centra Úsmev ako dar v Ružomberku, Martina Kontríková, dlhoročná dobrovoľníčka v oblasti vzdelávania a sociálnej starostlivosti a Miroslava Siteková, koordinátorka Erko pre regióny Orava a Liptov.

406863734_756625586510071_9220272744779074210_n.jpg Zdroj: Facebook/Žilinské dobrovoľnícke centrum

Michal Kubaščík: Víťaz v kategórii Dobrovoľníctvo v oblasti výchovy a vzdelávania, študent doktorandského štúdia a miništrant

Michal Kubaščík sa stal víťazom v kategórii Dobrovoľníctvo v oblasti výchovy a vzdelávania za svoju dlhoročnú prácu s deťmi a mládežou v Centre voľného času sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste. Jeho dobrovoľnícka kariéra sa podľa slov zástupcov kysuckej radnice začala v roku 2015, keď pomáhal Martine Kontríkovej pripravovať birmovancov na sviatosť birmovania. Neskôr sa venoval aj tretiakom, ktorí sa chystali na prvé sväté prijímanie. Okrem toho viedol krúžok miništrantov, krúžok programovania a 3D tlače a staral sa o farskú web stránku.

Michal sa zúčastňuje aj na letných a prázdninových táboroch, kde ukazuje svoje animátorské schopnosti. Je úžasné, že napriek svojej zaneprázdnenosti stále slúži ako miništrant. V súčasnosti študuje doktorandské štúdium v oblasti aplikovanej informatiky na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline. Po dokončení štúdia by rád zostal na akademickej pôde a zdieľal svoje poznatky s ďalšími študentmi.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Krajské kultúrne stredisko v Žiline pozýva na Divadelnú Žilinu 2024 a Hviezdoslavov Kubín: Prihlasovanie začalo!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť